E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den Libya'daki şirketlerine talimat---

Çin'den Libya'daki şirketlerine talimat

Çin'den Libya'daki şirketlerine talimat
27 Ağustos 2023 - 16:25 borsagundem.com

Çin, Libya'daki şirketlerine "faaliyetlerinize yeniden başlayın" talimatında bulunacak. Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Kuni de, Libya'nın yeniden imar projelerinde Pekin'in tecrübelerine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Musa el-Kuni, Çinli şirketlerin Libya'daki çalışmalarına yeniden başlamasını ve iki ülke arasındaki stratejik ve ekonomik işbirliğinin etkinleştirilmesine yönelik mekanizmaları değerlendirdi.

Libya Başkanlık Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Kuni ile Çin Devlet Başkanı Şi, 22-24 Ağustos'ta Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen 15. BRICS Zirvesi çerçevesinde görüşme yaptı.

Libya'nın ekonomik istikrarın sağlanmasına yönelik çabalarının desteklenmesinde Çin'in oynayabileceği role vurgu yapan Kuni, "Çin küresel bir güç olarak Libya'da istikrarın sağlanması konusunda tüm uluslararası şirketlere güçlü ve güven verici bir mesaj veriyor." ifadelerini kullandı.

Kuni, Çin'in ekonomik kalkınma modelinden övgüyle söz ederek, Libya'nın yeniden imar projelerinde Pekin'in tecrübelerine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Çin-Libya ilişkilerinin yeni küresel ekonomik blok BRICS'in gittiği yöndeki stratejik ve ekonomik beklentilere göre gelişmesini önemsediğini aktaran Şi, Çinli şirketlere Libya'daki çalışmalarına geri dönmeleri ve ülkenin yeniden yapılanması sürecini desteklemeleri talimatı vereceğini ifade etti.

ABD'li Bakan'dan kritik Çin ziyareti

 

Çinli şirketler Afganistan'daki lityum rezervlerini gözüne kestirdi

 

Çinli ve İngiliz şirketlerden ortak petrokimya fabrikası inşaatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)