E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den ABD'ye telefon resti---

Çin'den ABD'ye telefon resti

Çin'den ABD'ye telefon resti
06 Ağustos 2022 - 16:22 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin hesapta olmayan Tayvan ziyaretiyle artan gerilimde Çin, ABD ile olan bazı anlaşmaları askıya alırken aynı zamanda Pentagon'dan gelen telefonları da cevapsız bırakıyor

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti, ABD ve Çin arasında tansiyonun tırmanmasına yol açarken, Çinli yetkililerin Pentagon yetkililerinin telefonlarına cevap vermediği ortaya çıktı.

Sözcü'nün Politico sitesinden aktardığı  habere göre, Çin'deki üst düzey savunma yetkilileri krizin başından bu yana ABD'den gelen telefonları açmıyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi üç kaynak, Tayvan çevresindeki tatbikatları sürdüren Çin'in ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'den gelen görüşme taleplerini görmezden geldiğini aktardı. Yetkililer, Çin'in bu sessizliğinin çok tehlikeli olduğunu ve bölgede askeri gerilimin daha da artmasına yol açacağını belirtti.

ABD, önlem için Çin Elçisini çağırmıştı

ABD, Çin'in sert tepki gösterdiği Pelosi'nin Tayvan ziyareti sırasında bölgeye savaş gemileri göndermişti. Tayvan'ın bağımsızlığını kabul etmeyen Çin, dün ABD'yle bazı alanlarda işbirliğini ve askeri diyaloğu kestiğini duyurmuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby, Çin'in bu kararının bölgede bir askeri kazaya yol açabileceğini söylemişti. Kirby, Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'ı, “Pekin'in kışkırtıcı eylemleri nedeniyle” Beyaz Saray'a çağırdıklarını kaydetmişti. 

Çin: Tayvan krizini tahrik eden ve yaratan taraf ABD!

ABD'den kritik Çin adımı: Gerginliğin tırmanmasını istemiyoruz

Tayvan: 49 Çin uçağı boğaz sınırını geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)