E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den ABD'li savunma şirketlerine darbe---

Çin'den ABD'li savunma şirketlerine darbe

Çin'den ABD'li savunma şirketlerine darbe
16 Şubat 2023 - 13:35 borsagundem.com

Çin ABD'li savunma firmaları Lockheed Martin ve Raytheon'a yaptırım kararı aldı.

Çin Ticaret Bakanlığı Amerikalı savunma şirketleri Lockheed Martin ve Raytheon Technologies'i Tayvan’a silah satışı yaptıkları gerekçesiyle yaptırım listesine dahil etti. 

Alınan yaptırm kararı sebebiyle her iki şirket ve bağlı şirketleri Raytheon Missile and Defense Corporation’ın Çin pazarına yönelik olarak herhangi bir ihracat ya da ithalat faaliyeti gerçekleştirmesi mümkün olmayacak.

Çin yönetimi geçen yıl da şubat ayında iki ABD’li firmaya, Tayvan’a yüz milyon dolarlık silah satışı yaptıkları gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı alındığını açıklamıştı.

Yaptırım kararlarının açıklanmasıyla birlikte Çin Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımladı ve Tayvan’a silah satışının Çin’in güvenliğiyle ilgili çıkarlarını tehlikeye attığı ifade edilirken Çin-ABD ilişkilerine ve Tayvan boğazının istikrarına zarar verdiği belirtildi.

Lockheed Martin

Lockheed Martin alanında lider, çok uluslu, 1995 yılında Lockheed Corporation ve Martin Marietta iştiraki olarak kurulmuş ileri teknoloji ve havacılık şirketidir. Merkezi Maryland eyaletinin Bethesda şehrinde olmak üzere, dünya çapında 56 ülkede faaliyet göstermekte ve 140,000 çalışanı bulunmaktadır. Şu anki icra kurulu başkanı ve şirket başkanı James D. Taicklet'dir. Şirket ABD ordusunun bel kemiğidir ve son olarak beşinci nesil F35 savaş uçağı ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

Raytheon Technologies

Raytheon Technologies Corporation, merkezi Arlington, Virginia'da bulunan çok uluslu bir Amerikan havacılık ve savunma şirketidir. Gelir ve piyasa değeri açısından dünyanın en büyük havacılık ve savunma üreticilerinden biri ve aynı zamanda en büyük istihbarat servis sağlayıcılarından biridir. Raytheon Technologies uçak motorları , aviyonik , hava yapıları , siber güvenlik , güdümlü füzeler , hava savunma sistemleri , uydular ve dronlar üretir. Şirket ayrıca, gelirinin önemli bir bölümünü ABD hükümetinden alan büyük bir askeri müteahhittir.

ABD Çin 'casus' balonunu düşürdü

 

ABD Çin'e karşı bölgede yeni ittifaklar peşinde

 

ABD Çin'i cezalandıracak!

 

ABD Çin'le rekabetini prensipli realizm ekseninde yürütecek

 

Çin ABD'yi sert uyardı

 

Çin ABD'yi Tayvan konusunda uyardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)