E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de üretici ve tüketici fiyatları yeniden düştü---

Çin'de üretici ve tüketici fiyatları yeniden düştü

Çin'de üretici ve tüketici fiyatları yeniden düştü
08 Şubat 2024 - 07:39 borsagundem.com

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun açıkladığı verilere göre, Çin'in üretici fiyatları Ocak ayında 16. ayda da düşüş gösterdi. Üretici fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 düştü

Çin'de tüketici fiyatları endeksinin Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 0,8 düştüğünü belirtti. Üretici fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 geriledi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun Perşembe günü bildirdiğine göre, Çin'in üretici fiyatları Ocak ayında 16. ayda da düşüş gösterdi; üretici fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 düştü.

TÜKETİCİ FİYATLARI 4 AY ÜST ÜSTE GERİLEDİ

Dünyanın ikinci büyük ekonomisinde tüketici fiyatları dördüncü ayda da geriledi; tüketici fiyat endeksi Ocak ayında yıllık bazda yüzde 0,8 düştü. Bu, ekonomistlerin yüzde 0,5'lik düşüşe ilişkin medyan tahminin üzerindeydi. Ancak aylık bazda TÜFE, Ocak ayında Aralık ayına göre yüzde 0,3 artış göstererek yüzde 0,4 büyüme yönündeki medyan beklentilerin biraz altında kaldı.

Gıda fiyatları Ocak ayında yüzde 5,9 düşerek Aralık ayında kaydedilen yüzde 3,7'lik düşüşten daha fazla geriledi. Dong, domuz eti, taze sebze ve meyve fiyatlarındaki yıllık düşüşlerin Ocak ayındaki manşet TÜFE düşüşünün yüzde 90'ından fazlasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Üretici fiyat endeksi (ÜFE) Aralık ayında yüzde 2,7 düştükten sonra Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 geriledi. Ekonomistler yüzde 2,6 düşüş öngörülüyordu.

Çin’deki kriz 2008’in ‘dopinglisi’

 

Çin'de borsaları düzenleyen kurumda kritik atama

 

Çin’de hisse çöküşüne karşı daha güçlü kurtarma adımları beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)