E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de sanayi üretimi düşüyor---

Çin'de sanayi üretimi düşüyor

Çin'de sanayi üretimi düşüyor
13 Mayıs 2014 - 09:44 borsagundem.com

Çin'de sanayi üretimi, sabit getirili varlık yatırımı ve perakende satışları büyümesi, Nisan ayında beklenmedik şekilde yavaşladı

Çin'de sanayi üretimi, sabit getirili varlık yatırımı ve perakende satışları büyümesi, Nisan ayında beklenmedik şekilde yavaşlayarak, hükümetin ekonomik yavaşlamaya karşı yürüttüğü çabaların henüz yoluna girmediğine işaret etti.  

Fabrika üretimi Nisan'da bir yıl önceye göre yüzde 8.7 yükselirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 8.9'luk artış yönündeydi. Sabit getirili varlık yatırımı yılın ilk dört ayında yüzde 17.3 artarken, perakende satışlar ise Nisan'da yüzde 11.9 ilerledi. 

Veriler Çin'in yüzde 7.5'lik yıl sonu büyüme beklentisini kaçırabileceği riskini giderek artırıyor. Çin'de liderler kredi patlaması ve hava kirliliğini dizginlemeye çalışırken, Başkan Xi Jinping geçtiğimiz hafta ülkenin "yeni normal" büyüme hızına adapte olması gerektiğini ifade etmişti. 

Sanayi üretimi Mart'ta yüzde 8.8 artmıştı. Perakende satışlar için Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanı yüzde 12.2 düzeyinde gerçekleşirken, Mart ayında da yüzde 12.2'lik artış görülmüştü. 

Ocak-Nisan dönemi sabit getirili varlık yatırımları için tahmin medyanı yüzde 17.7 olarak kaydedilirken, yatırımlar bu yılın ilk üç ayında yüzde 17.6 artış gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)