E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'de petrol rafinerileri üretimi düşürmeye devam ediyor---

Çin'de petrol rafinerileri üretimi düşürmeye devam ediyor

Çin'de petrol rafinerileri üretimi düşürmeye devam ediyor
19 Şubat 2020 - 13:18 borsagundem.com

Çin'de petrol rafinerileri, korona virüsten dolayı zayıflayan talep ve azalan çalışan sayısı dolayısıyla üretimi daha da kıstı.

Çin'de petrol rafinerileri, korona virüsten dolayı zayıflayan üretim ve azalan çalışan sayısı nedeniyle üretimi daha da kısıyor ve geçen yıl ile karşılaştırıldığında yüzde 25 daha az petrol işliyor.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Çin'in önde gelen rafinerilerinin kıdemli yöneticileri ve analistleri, ham petrol işleme oranının bu hafta 2014'ten beri en düşük seviye olan günlük 10 milyon varil civarına indiğini kaydettiler. Rafineriler bu ayın başlarında günlük 11.4 milyon ve geçen yıl günlük ortalama 13 milyon varilin üzerinde petrol üretiyordu.

Günlük petrol işleme oranının düşmesi, virüs salgınının etkilerinin artık zirveyi bulmuş olabileceği yolundaki iyimserliğin azalmasına neden oldu. Bu iyimserlik petrol fiyatlarında geçen haftaki güçlü yükselişi desteklemişti. Çin'de birçok kişi evlerinde kapalı kalmış durumda ve işlerine gidemiyor. Bunun yanında seyahat yasakları ve endişeleri de ulaşımda kullanılan akaryakıt talebinin azalmasına yol açıyor.

Medyaya konuşma yetkilerinin olmamasından dolayı ismini vermeyen kaynaklar, düşük kapasite kullanımının, virüsün kontrol altına alınıp alınamamasına bağlı olarak en azından Şubat ayının sonuna kadar devam edebileceğini kaydediyorlar. Aynı kaynaklar, artan petrol stoklarının özellikle ülkenin batısındaki Shandong ve Yangtze nehir havzasında bulunan rafineriler için çok büyük bir sorun olarak kalmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)