E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'de demir ve çelik fiyatları arttı---

Çin'de demir ve çelik fiyatları arttı

Çin'de demir ve çelik fiyatları arttı
09 Ocak 2019 - 09:03 borsagundem.com

Pekin yönetiminin ülke içi tüketimi artırmak için projeler ürettiklerini açıklamasının ardından demir ve çelik fiyatları yükseldi

Çin'de çelik ve onun hammaddesi demir cevheri, Pekin'in tüketimi güçlendirmek için politikaları uygulama vaadi ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin bir ayda biteceğine dair umut nedneiyle arttı.

Çin planlama ajansından üst düzey bir yetkili ülkenin otomobil ve ev araçları gibi iç piyasa harcamasını canlandırmak için politikalar devreye sokmayı planladığını açıkladı.

Şanghay merkezli alım satımcılar çelik piyasasında esasların ana odağının talep tarafında olduğunu ve bazı imalathanelerin şimdiden Şubat ve Mart teslimatlı ürünlerin fiyatlarını artırdığını ve Çin yeni yılı
sonrası güçlü talep beklediklerini belirtti. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda sıcak haddelenmiş çelik bobin % 0,5 artarak 3.417 yuan/tondan, inşaat demiri % 0,5 artarak 3.520 yuan/tondan işlem gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri on haftanın zirvesine çıkarak 517 yuandan, koklaşabilir kömür % 0,3 artarak 1.190 yuan ve kok kömürü % 0,6 artarak 1.964 yuan/tondan işlem gördü. 

Çin tüketimi güçlendirecek çareler arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)