E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, yaz boyunca 2 hipersonik silah testi gerçekleştirdi---

Çin, yaz boyunca 2 hipersonik silah testi gerçekleştirdi

Çin, yaz boyunca 2 hipersonik silah testi gerçekleştirdi
21 Ekim 2021 - 08:42 borsagundem.com

Çin ordusu yaz boyunca daha önce bildirilen bir test yerine iki hipersonik silah testi gerçekleştirdi, bu Washington'da Pekin'in ilerleyen askeri yetenekleriyle ilgili endişeleri artırabilecek bir gelişme olabilir

Financial Times'ın haberine göre, Çin ilk olarak 27 Temmuz'da nükleer silah taşıyabilen bir "hipsonik kayma aracı" fırlatmak için "fraksiyonel yörünge bombardımanı" sistemi kullanan bir roketi test etti ve bunu 13 Ağustos'ta ikinci bir hipersonik test takip etti.

FT, geçen Cumartesi günü Çin'in tek bir hipersonik test gerçekleştirdiğini bildirmişti.

FT'nin yörüngeden düştükten sonra hedefini yaklaşık iki düzine mil ıskaladığını bildirdiği nesne, Pentagon'un füze savunmasını etkisiz hale getirebileceği endişelerini artırdı.

Çin yönetimi ise Pazartesi, FT'nin testle ilgili haberine itiraz etmiş ve Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, uzaya fırlatılan nesnenin SpaceX gibi özel roket şirketleri tarafından geliştirilenler gibi yeniden kullanılabilir bir uzay aracı olduğunu bildirmişti.

Çin'in hipersonik füzesi ABD'yi şok etti

 

Çin yalanladı: 'Hipersonik nükleer füze denemedik'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)