E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'in hipersonik füzesi ABD'yi şok etti---

Çin'in hipersonik füzesi ABD'yi şok etti

Çin'in hipersonik füzesi ABD'yi şok etti
17 Ekim 2021 - 16:18 borsagundem.com

Çin'in Ağustos ayında gerçekleştirdiği nükleer harp başlığı taşıma kabiliyetine sahip hipersonik füze denemesinin ABD istihbaratını 'gafil avladığı' öne sürüldü.

Financial Times gazetesi Çin’in, Ağustos ayında dünyanın etrafını bir kez turlayan bir hipersonik füze testi icra ettiğini bu testin, ABD'li istihbarat servislerini gafil avladığını öne sürdü. Çin ordusunun hedefine doğru alçalmadan önce alçak yörüngeli uzayda uçan hipersonik bir süzülme aracı taşıyan bir roket fırlattığı açıklandı.

İsmi açıklanmayan 5 istihbarat kaynağı, Çin'in gerçekleştirdiği füze testinde hedefin başarıyla vurulamadığını açıklarken, ancak buna rağmen ı Çin'in hipersonik silahlar konusunda ile seviyede bir gelişme kaydettiğini ve ABD'nin bunun farkında olmadığını vurguladı.

"NASIL YAPTIKLARI HAKKINDA HİÇBİR FİKRİMİZ YOK"

Test hakkında konuşan bir kaynak “Bunu nasıl yaptıkları hakkında hiçbir fikrimiz yok. Test, Çin’in hipersonik silahlarda şaşırtıcı ilerleme kaydettiğini ve ABD yetkililerinin fark ettiğinden çok daha ileri olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

Çin'in gerçekleştirdiği füze testinin ABD'li yetkilileri arasında krize yol açtığı belirtildi. Çin’in modernizasyon faaliyetlerini küçümseyen ABD için bu durumun 'sürpriz' olduğu vurgulandı.

KÜRESEL SALDIRI POTANSİYELİ VAR

ABD'li yetkililere göre ise Pekin yönetimi, yeni bir silah daha geliştiriyor olabilir. ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Frank Kendall, geçen ay yaptığı açıklamada, Pekin yönetiminin yeni bir silah geliştirdiğini söylemiş, uzaydan küresel saldırı potansiyeli de dahil olmak üzere büyük ilerlemeler kaydettiğini ifade etmişti.

Daha önce Pentagon, ABD'nin ses hızının beş katından daha yüksek hıza sahip hipersonik füze denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Uzmanlara göre ABD, Rusya ve Çin en kapsamlı hipersonik füze programlarına sahipken, Rusya ve Çin, bu açıdan ABD'nin önünde yer alıyor. Mayıs ayında Rusya, bazılarının İngiltere ve Galler büyüklüğündeki alanları yok edebilecek kadar olan üç “yenilmez” hipersonik “Şeytan 2” füzesini test ettiğini açıklamıştı. 

Çin nükleer saldırı için hazırlanıyor

ABD, sesten beş kat hızlı hipersonik füzesini test etti

Nükleer savaş yaklaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)