E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin kripto paralarla ilgili tüm işlemleri yasakladı!---

Çin kripto paralarla ilgili tüm işlemleri yasakladı!

Çin kripto paralarla ilgili tüm işlemleri yasakladı!
24 Eylül 2021 - 13:14 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, kripto paralarla ilgili kararını açıkladı. Kripto paralarla yapılan tüm işlemleri yasa dışı ilan etti.

Çin Merkez Bankası, kripto paralarla ilgili tüm işlemlerin yasak olduğunu ve ülke dışından sunulan hizmetlerin de üzerine gidileceğini duyurdu. Haberin ardından Bitcoin yaklaşık yüzde 5 düşüşle 42 bin dolara kadar geriledi.

Bloomberg'in haberine göre; Çin Merkez Bankası web sitesinden yaptığı açıklamada kripto paralarla ilgili tüm işlemlerin yasaklandığını, kripto paralarla ilgili yasa dışı finansal aktivitelerin cezalandırılacağını duyurdu.

Haberin ardından kripto paralarda sert değer kaybı görüldü. Bitcoin’in değeri 45 bin dolardan 42 bin dolara düştü.

Düşüş Ether’de yüzde 8’i, Ripple’da yüzde 7’yi aştı.

ÜLKE DIŞINDAN SUNULAN HİZMETLERE DE YASAK

“Bitcoin ve tether dahil kripto paraların hiçbiri fiat (itibari) para değil ve piyasada dolaşamaz” diyen banka kripto paralarla ilişkili tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu, buna sınır ötesinden yerleşiklere sunulan hizmetlerin de dahil olduğunu vurguladı.

Bu açıklama üzerine Bitcoin’deki düşüş yüzde 5 yaklaşırken, düşüş tüm kripto paralar geneline yayıldı.

Banka, finansal kurumların, ödeme şirketlerinin ve internet platformlarının kripto para işlemi yapmasını da engelleyeceklerini, kripto kaynaklı riskleri izleme faaliyetini güçlendireceklerini açıkladı.

Öte yandan, Çin’in ekonomik planlama ajansı, kripto madenciliğin ülkede kökünü kazımanın karbon hedeflerini yakalamak açısından önemli olduğunu söyledi.

Çin, ülkede kripto para madenciliğini de yasaklamıştı.

Powell kripto paraları yükseltti

 

ABD'nin SPK'sından kripto para uyarısı: Ömrü kısa olur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ24 Eylül 2021 16:32

    iyi olur oradaki paralar borsalara eli mecbur geleceklerdir.

  • İdris24 Eylül 2021 17:56

    Borsa en büyük kumar. Altına kaysın tüm para

  • YORUM24 Eylül 2021 15:32

    adı serefsızler asagı dusumek ıcın her turlu serefsızlıgı yapıyor cın dedıgın avene les kargaları dunyanın basına bela bır toplum

  • EKRİST24 Eylül 2021 16:32

    ne oldu kripto paraları gittimi .

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 14:37

    Çin yuan ın global para rezervi olmasını istiyor. Yuan hangi ülkeye girse, çin firmaları o ülkeye girmeye başlayacak. Çin ABd karşısında ekonomık soğuk savaş yapıyor. ABD nin değersiz v karşılıksız coın desteğinin kendine tehdit olacağını düşünüyor. ABD son zamanlarda global kriptolar ile ab ekonomolerinin etkisizliği için nasıl kullanabilirim araştırmalarında. O bakımdan beklenıyordu ama bu kadar sert ve zamanlamanın btc nin kritik noktalarında kırılsın 200 gunluk diye açıklama yapması bi garip geldi. neyseki, ADA  da kafamı dınlıyorum.. martılar, deniz sesi, kuş sesleri, balık tutmayı umarak oltamı attım. kafa dınlıyorum : ))) Tatildeyim...

  • Vatandaş24 Eylül 2021 13:44

    düşürme operasyonlarında hep Çin ve avaneleri başı çekiiyor

  • selim24 Eylül 2021 13:33

    istedigin kadar cabala , akintiya karsi yuzemessin ama oyle ama boyle gun gelcek kabul edeceksin (6) 

  • UZM.24 Eylül 2021 13:32

    kripto işlemlerinin zaten yasal zemini yoktu, buna rağmen varlığını sürdürüyordu ve sürdürecek.  uyuşturucu da yasak, satışı engellenebiliyor mu? Hayır. yasağın olduğu bir yerde kazanç  çok daha büyük olur, kazancın olduğu yerde de yasağın hükmü yoktur.