E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin endişesi endeksleri sarsıyor---

Çin endişesi endeksleri sarsıyor

Çin endişesi endeksleri sarsıyor
06 Ocak 2016 - 08:45 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah piyasa raporunda piyasayı etkileyen gelişmeleri değerlendirdi.

Piyasalar yeni yıla aslında hiç de iyi başlayamadı. Son iki gündür devam eden satıcılı seyir bugün de devam edecek gibi görünüyor. Satışların temel sebebi ise Çin tarafında devam eden ekonomik problemler. Bu sabah açıklanan Hizmet PMI endeksi son bir yıldır en düşük düzeyine çekilerek 50.2 seviyesine geldi. Ekonomik veriler Çin tarafında işlerin hiç de iyi olmadığını gösteriyor. Ayrıca diğer bir etki ise Çin Merkez Bankası’nın Yuan’a giderek müdahalesini arttırması. Son zamanlarda Çin Merkez Bankası her gün Yuan para birimini düşürücü hamleler yaparak, doların değer kazanmasına neden oluyor. Bu gelişmeler yatırımcıların yeniden piyasalardan uzaklaşmasına ve endeksler kayıpların yaşanmasını sağladı.SP500 vadeli endeksi yeni güne de satış baskısıyla başladı. Sp500 kritik 1995 destek seviyesinin hemen üzerinde. Bu seviyenin altında gerçekleşecek günlük kapanış fiyatların 1940 seviyesine kadar geri çekilmesine neden olabilir. Direnç ise 2015 seviyesinde yer alıyor.

Fed Tutanakları Bekleniyor…

Dolar endeksi değer kazancını sürdürürken, TSİ ile 21:00 da açıklanacak Aralık ayı FOMC tutanak metinlerinin ardından piyasalarda hareketlilik artabilir. Özellikle dolar endeksi tutanak metinlerinin açıklanmasının ardından artışına devam edebilir. Son toplantıda 2016 yılı içerisinde dört kez faiz arttırımına gitmeyi hedefleyen Fed yetkililerinin olası şahin açıklamalarını görmemiz halinde EURUSD endeksi 1.0700 seviyesinin de altında fiyatlanmaya başlaması kaçınılmaz olacaktır. Bu seviye paritedeki genel trend açısından oldukça önemli. Bu seviyenin altında oluşabilecek günlük kapanış, orta vadeli yeni bir düşen trendin başlangıcına neden olabilir. Bu seviyenin altında güçlü diğer bir destek ise 1.0640 seviyesi. Direnç olarak ise 1.0850 seviyesini takip edeceğiz.

Dolar/TL Kritik Eşikte…

Global piyasalarda dolar endeksinin güçlenmesinin akabinde iç piyasalarda da Dolar, TL karşısında gücünü koruyarak 3.00 seviyesine ulaştı. Özellikle piyasa faizlerinde devam eden yükseliş trendi, doların TL karşısındaki gücünü korumasına destek oluyor. Ayrıca enflasyonist baskıların yeni endişe kaynağı olması ve önümüzdeki aylarda muhtemelen çift haneli rakamları görecek olmamız da Fiyatların 3.00 seviyesine ulaşmasını sağladı. Teknik olarak yukarı yönlü trendin ivmesi giderek artıyor. Devam eden trend de stop loss seviyesi 2.95 olarak takip edilebilir. İlk hedef ise 3.03-3.04 bölgesi olacak.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)