E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi“Çin ekonomisinin faiz indiriminden daha fazlasına ihtiyacı var”---

“Çin ekonomisinin faiz indiriminden daha fazlasına ihtiyacı var”

“Çin ekonomisinin faiz indiriminden daha fazlasına ihtiyacı var”
24 Ocak 2022 - 13:16 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası’nın eski danışmanı, gevşek para politikasının tek başına ekonomik istikrarı sağlamaya yetmeyeceğini söyledi



2000’li yıllarda Çin Merkez Bankası’nda danışman olarak görev alan Yu Yongding şu anki ekonomik koşullarda ülke Merkez Bankası’nın yapabileceklerinin sınırlı olduğunu savundu. Yu, ekonomik istikrar için mali politikaların önemine dikkat çekti.

Çin Merkez Bankası son haftalarda gösterge faizi yaklaşık 2 yıl sonra ilk kez indirmek de dahil çeşitli gevşeme adımları attı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde büyüme son aylarda emlak krizi, yatırımlardaki azalma ve Kovid-19 etkisiyle yavaşladı.

Kredi talebinin görece düşük olduğunu, parasal gevşemenin etkilerinin sınırlı olduğunu belirten Yu, ekonomiyi desteklemek için kamu harcamalarının artırılması gerektiğini kaydetti. Yu, “mali politikada kararlı bir değişim olmazsa parasal gevşemenin etkisi sınırlı olur. Çünkü gevşeme, düşük verimliliğe sahip sektörlere aşırı kredi akışı gibi farklı sorunları ortaya çıkarabilir” diye konuştu.

Kimi ekonomistler de Yu ile benzer görüşü savunuyor, Australia & New Zealand Banking Grup Çin Stratejisti Xing Zhaopeng Çin’in temel sorunlarının arz kaynaklı sıkıntılardan ve talep yetersizliğinden kaynaklandığını, bunların da sadece gevşek para politikasıyla çözülemeyeceğini söyledi.

Çin Komünist Partisi’nden yetkililere ceza yağdı

 

Çinli inşaat şirketi Yuzhou tahvil ödemesini yapamayacak

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)