E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin büyümede ısrarlı---

Çin büyümede ısrarlı

Çin büyümede ısrarlı
31 Temmuz 2013 - 07:50 borsagundem.com

İhracattaki sert düşüşün ardından Çinli liderler ekonomik reformlarla büyümede istikrarı sağlama sözü verdi

Çin'in iktidardaki Politbüro liderleri, ihracatın küresel krizden bu yana en sert düşüşünü kaydetmesi ve imalat ve yatırımın da soğumasının ardından ekonomik reformlarla istikrarlı büyümeyi destekleyeceklerini söyledi.
Resmi Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre yetkililer, aşırı karmaşık iç ve dış şartlar arasında ikinci yarıda da istikrarlı büyümeyi koruyacak. Xinhua, Çin'in ihtiyatlı para politikası ve proaktif mali duruşunu devam ettireceğini yazdı.
Çin bu yıl yüzde 7.5 büyüme hedefliyor, ancak bu hedef, dÜnyanın en büyük 2. ekonomisinin 2. çeyreğinde de yavaşlamasının ardından tehdit altında olabilir. Yetkililer aynı zamanda politika yapıcıların bu ay hükümetin borçlanmalarında teftiş emri vererek ve bankaları likidite seviyelerini daha iyi yönetmeleri için Haziran'da para piyasasındaki nakit sıkışıklığını idare ederek tırmanan borç risklerini de bertaraf etmeye çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)