E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇimento fiyatlar sabitlenecekti: Yüzde 20 zamlandı---

Çimento fiyatlar sabitlenecekti: Yüzde 20 zamlandı

Çimento fiyatlar sabitlenecekti: Yüzde 20 zamlandı
15 Nisan 2023 - 11:56 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası inşaat malzemesi fiyatlarının sabitleneceği açıklanmıştı ancak çimento fiyatlarının yüzde 20 zamlandıktan sonra sabitlendiği ortaya çıktı.

Depremin vurduğu 11 ilde inşaat malzemesi fiyatlarının sabitleneceği duyurulmuştu ancak çimento fiyatlarının yüzde 20 zamlandıktan sonra sabitlendiği ortaya çıktı. Çimentoya bağlı olarak betonda da benzer artışlar yaşandığı belirtildi. Sözcü'den Gamze Bal'ın konuyla ilgili haberi şöyle:

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası artan fiyatlardan inşaat malzemeleri de nasibini aldı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İkinci Başkanı Nusret Suna, deprem sonrası özellikle beton ve çimento fiyatlarının arttığını söyledi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu’nun verdiği bilgiye göre ise acil olan malzemelerde, çimentoda yüzde 20 oranında bir artış yaşandı.

Çimentonun tonunun 1750 TL’ye kadar çıktığını aktaran Tellioğlu, “Çimentoya bağlı olarak beton fiyatları da benzer oranlarda arttı. Sektörün yaşadığı ‘usta krizi’ nedeniyle işçilik maliyetleri de yüzde 50 artmış durumda” diye konuştu.

SABİT KALACAĞI DUYURULMUŞTU

Deprem sonrası Ticaret Bakanlığı’nın sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıda temel inşaat malzemelerine zam yapılmaması noktasında uyarı gelmişti.

Şubat ayının sonlarında açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece depremden etkilenen 11 ilde inşaat malzemeleri ürün fiyatları sabitleniyor” demişti.

YÜZDE 20 ARTTIKTAN SONRA SABİTLENDİ

Tellioğlu, bu uyarı nedeniyle diğer inşaat malzemelerinin fiyatlarında kayda değer artışlar yaşanmadığını anlatarak “Yüzde 20 oranında artan çimento fiyatları da bakanlığın sektörle yaptığı toplantı sonrası sabit kaldı, yeni artış olmadı. Emtia fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketler de bunu destekledi” ifadelerine yer verdi. (Sözcü-Gamze Bal)

Çimentodaki fiyat artışları için tedbir alınacak

Çimento sektörüne 'aşırı zam' incelemesi

Çimento sektöründe uzlaşma sağlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)