E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom'a Fransız ekolü---

Cimbom'a Fransız ekolü

Cimbom'a Fransız ekolü
17 Haziran 2017 - 07:26 borsagundem.com

Galatasaray, Bafetimbi Gomis ve Younes Belhanda'nın ardından Giannelli Imbula ve Gael Clichy'nın de işini bitiriyor

Sarı-kırmızılılar bu sezon transferde Fransız isimlerle güçleniyor. Aslan’ın imza aşamasına geldiği dört ismin de Fransa bağlantısı olması dikkat çekici bulundu. Sportif direktör Cenk Ergün, Imbula’yı kiralık transfer etme konusunda Stoke City’i ikna etmeye çalışıyor.
Galatasaray, transferde dev adımlar atarken, Gomis ve Belhanda’nın ardından iki güzel haber daha aldı. Sarı-kırmızılılar, Fransa’da milli olan Imbula ile bonservisi elinde olan Fransız sol bek Gael Clichy’in transferinde son aşamaya geldi.
Stoke City’nin 24 yaşındaki orta saha futbolcusu Imbula ile anlaşan Cim-Bom, Stoke City’den bu oyuncuyu kiralayacak. İngiliz kulübü ile de anlaşma noktasına gelen sportif direktör Cenk Ergün, kiralama bedeli olarak 1.5 milyon euro teklif etti. 24 yaşındaki futbolcu konusunda iki kulüp arasında fark olsa da bunun çok düşük bir rakam olduğu ifade edildi.

Stoperde 2 aday

Fenerbahçe ve Başakşehir’in de talip olduğu sol bek Gael Clichy ile de prensip anlaşmasına vardı. Manchester City ile sözleşmesi biten ve bonservisi elinde olan deneyimli futbolcu tercihinin Galatasaray olduğunu bildirdi.
Böylece Galatasaray, Fransız ekolüne geçiş yapacak. Sarı-kırmızılıların imza aşamasına geldiği Gomis, Imbula ve Clichy Fransız vatandaşı olurken, Faslı Belhanda da yine Fransa doğumlu ve bu ligde uzun seneler forma giydi.
Cim-Bom, stoper transferinde ise adaylarını ikiye indirdi ve topu teknik direktör Igor Tudor’a attı. Brezilya’da Sao Paulo forması giyen Maicon için fiyat yükselten sarı-kırmızılılar, 28 yaşındaki futbolcu için hem kulübüyle belli bir noktaya geldi hem de futbolcuyla anlaşma sağladı.

Fiyat düşürdüler

Ancak İtalya’dan dün gelen haber ise kafa karıştırdı. Sassuolo, tecrübeli stoperi Acerbi için 8 milyon euroya indi. 1 sene daha mukavelesi bulunan 29 yaşındaki futbolcu için daha önce 12 milyon euro isteyen İtalyan kulübünün bu hamlesi Galatasaray’ın iştahını kabarttı. Bu gelişme üzerine Maicon’a bitirmeye yaklaşan Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, Acerbi için bir kez daha Sassuolo ile masaya oturma kararı aldı. İtalyanlar 7 milyon euroya inerse, iki futbolcu arasındaki karar hocaya bırakılacak.

Wenger’den onaylı

Arsene Wenger, Arsenal forması giydiği dönemde Gael Clichy için “Bence Premier Lig’deki en iyi sol bek” ifadesini kullanmıştı.

Üç ay önce temas kuruldu

Galatasaray’ın Milan’ın Slovak orta sahası Kucka’ya talip olması, bu oyuncu ile ilgilenen Trabzonspor’da rahatsızlık yaratmıştı. Ancak sarı-kırmızılıların 30 yaşındaki futbolcuyla 3 ay önce temas kurduğu belirlendi.

Küçük Hagi iddiası

Romanya’da yayımlanan gazetelerden Prosport’ta yer alan habere göre Galatasaray, Gheorghe Hagi’nin oğlu Ianis Hagi’ye talip oldu. Geçen sezon Fiorentina’ya giden Ianis, Serie A’da sadece 48 dakika süre alabildi. Sarı-kırmızılıların da bu sezon ikinci nesil Hagi’ye kiralık olarak forma giydirmek istediği dile getirildi. Genç futbolcu, babası Galatasaray’da oynarken İstanbul’da doğmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)