E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıChristmas öncesi son veriler alındı…---

Christmas öncesi son veriler alındı…

Christmas öncesi son veriler alındı…
18 Aralık 2023 - 09:41 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda Fed’in faiz kararı sonrasında faiz indirimlerine yönelik sinyal vermesi olumlu havayı devam ettirirken Cuma günü Fed yetkililerinden gelen açıklamalar piyasaların karma görünümde kapanmasına neden oldu. Açıklamalara baktığımızda ise henüz faiz indirimlerinden bahsetmediği ve Mart ayında faiz indirimini beklemek için şu aşamada erken olabileceğini ifade ettiler. Öte yandan makroekonomik veri tarafına baktığımızda ise global piyasalardaki PMI verilerinin yılbaşı öncesi beklenti altında açıklanması risk iştahını baskıladı.

ABD endeksleri, yataya yakın karma bir görünümle haftanın son işlem gününü tamamlarken Nasdaq100 endeksi 19 Kasım 2021’deki 16.623 seviyesini aşarak yeni bir zirve kaydetmiş oldu. ABD vadelileri ise pozitif bir şekilde işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, haftanın son işlem gününü yataya yakın karma bir seyirde tamamlamasına rağmen yüseklişini 5.haftaya taşımış oldu. Gün içerisinde madencilik sektörü %1,3 değer kazanırken telekomünikasyon sektörü %0,3 değer kaybetti. Öte yandan PMI verilerine baktığımızda zayıf seyrini 7.aya taşırken İngiltere tarafında ise enflasyonist risklerin devam ettiğini takip ettik.

Asya endeksleri, günü %2,3’e yakınsayan yükselişle tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise yarın açıklanacak olan Japonya Merkez Bankası faiz kararı öncesinde kar resalizasyonlarına yöneldiğini gözlemliyoruz.

BIST 100 endeksi, Cuma günü önceki kapanışa göre %2,31 yükselişle 7.993.85 puandan tamamlarken haftalık bazda ise %1,01’lik bir artış kaydetti. Geçen hafta bankacılık endeksi %9.04'lük bir kazanç elde ederken, baskı altında kalan sanayi endeksi ise %2.03'lük bir düşüşle haftayı tamamladı. Cuma günü Moody's Türkiye için bir güncelleme yapılmadığını açıkladı. Haftaya başlangıcında endekste 7.950 ara destek 7.900 ana destek konumunda yer alıyor. Yükseliş yönlü fiyatlamalarda ise 8.000 ve 8.100 dirençlerini takip ediyor olacağız.

Haftanın piyasalar açısından en önemli verisi Cuma 16:30’da açıklanacak Fed Kasım çekirdek PCE enflasyonu olacak. PCE enflasyonunun %3.0’ten %2.8’e, çekirdek PCE enflasyonun %3.5’ten %3.4’e gerilemesi bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse Fed çekirdek PCE enflasyonu ile ilgili beklentisini %3.7’den %3.2’ye indirmişti. Öte yandan, Perşembe 16:30’da ABD, Cuma 10:00’da açıklanacak olan İngiltere büyümeside yakından takip edilirken içeride TCMB 21 Aralık Perşembe günü, geçen ay gerçekleştirilen 500 baz puanlık artışın ardından kritik bir politika toplantısı gerçekleştirecek. Bugün ise yurt dışı tarafında önemli bir veri akışı bulunmuyor.

BİST100 endeksinin sınırlı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

3 hissenin ortaklık yapısı değişti

 

Altın yeni haftaya yükselişle başladı

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (18/12/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)