E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'li Ali Mahir Başarır hakkındaki fezleke ---

CHP'li Ali Mahir Başarır hakkındaki fezleke

CHP'li Ali Mahir Başarır hakkındaki fezleke
28 Ekim 2022 - 12:42 borsagundem.com

CHP Milletvekili Başarır hakkında Bakan Soylu'yu tehdit ettiği gerekçesiyle fezleke hazırlandı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Edremit Belediyesince düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik beyanlarından dolayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, Başarır'ın, Edremit Belediyesince 20 Ağustos 2022'de düzenlenen 5. Edremit Kitap ve Kültür Sanat Fuar programındaki konuşmasına yer verildi.

Şikayete konu beyanların bazı basın-yayın organları ve internet haber sitelerinde de yer bulduğu kaydedilen fezlekede, Soylu'ya yönelik söylemlerle tehdit suçunun yasal unsurlarının oluştuğu savunuldu.

Fezlekede, "27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa'nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği." ifadeleri yer aldı.

Fezleke, TBMM'ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Cemal Enginyurt hakkında fezleke hazırlandı

 

Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın dokunulmazlık fezlekeleri Meclis'te

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.29 Ekim 2022 06:16

    Erbakan'ın kaç partisi kapatıldı böyle bir pislik ahlaksızlık yapmadı. Ak partiye kapatma davası açıldı Tayyip Erdoğan dimdik adam gibi durdu. Gel chp ye hepsi birer canlı bomba olmuşheryerde patlatıyor kendini. Yalavo belediye başkanı çok rüşvet dağıtmış ki ölümüne kamikaze dalışı yapıyorlar. Suçluluk duygusu ile hareket ediyorlar. Ve bu gibi partiye tıpış tıpış oy veriyorlar. Zaten gladyonun chp ayağı kalmıştı seçimlerden sonra onuda tarih sahnesinden siler Tayyip Erdoğan.

  • BİR DOST28 Ekim 2022 22:07

    Terör örgütlerinin militanlarını tehdit edecek değilya, cibilliyeti belli.

  • Cavit28 Ekim 2022 12:58

    Ne tuhaf bir siyasetçi Marifeti galebe çalmak