E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de kurultay heyecanı---

CHP'de kurultay heyecanı

CHP'de kurultay heyecanı
04 Kasım 2023 - 08:32 borsagundem.com

CHP’nin iki gün sürecek olağan kurultayı başlıyor. Değişimcilerle, genel merkez arasındaki çekişmeyi hangi tarafın kazanacağı bugün netleşecek.

CHP Parti Meclisi'nce alınan karar gereği bugün ve yarın gerçekleştirilecek 38. Olağan Kurultay, Arena Spor Salonu’nda yapılacak. “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik'' sloganıyla toplanan Kurultay'da, ilk gün genel başkan, 2. gün parti meclisi üyeleri seçilecek.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine gçre, Divan başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda, başkanlık yarışının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel arasında geçme ihtimali yüksek. İlhan Cihaner ve Örsan Öymen'in adaylığı ise en az 68'er delegeden imza alabilirlerse kesinleşecek.

Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun 900, Özel'in ise 400 civarında delege imzasıyla aday gösterilmesi bekleniyor. Genel başkanı ve parti meclisi üyelerini toplam 1368 delege belirleyecek. Yeni parti meclisi, belediye başkan adaylarını belirleyecek.

TRİBÜNLER AYRILDI, PANKARTLAR ASILDI

Arena Spor Salonu'nun sağ tarafındaki tribünler Özel'i, sol taraftaki tribünler ise Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler için ayrıldı. Atatürk resimlerinin yer aldığı salona, “Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak kolay değildir”, “Birleşerek güçleneceğiz yenilenerek kazanacağız” yazılı pankartlar asıldı.

Kurultayın organizasyonunu yapan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Türkiye'ye yeniden bir umut, heyecan yaratmak adına hem de partimizin birlik ve beraberliğinin sağlanması için bu kongre çok önemli” dedi. CHP bugüne kadar 19'u olağanüstü 56 kurultay yaptı. CHP'de bugüne kadar 7 isim genel başkanlık koltuğuna oturdu. Atatürk 15 yıl 62 gün süreyle bu görevde kaldı. Genel başkanlık görevinde en uzun süre bulunan isim ise 26 Aralık 1938-8 Mayıs 1972 arasında 33 yıl 134 gün ile İsmet İnönü oldu. Daha sonra Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Altan Öymen, Hikmet Çetin bu görevi üstlendi. Kemal Kılıçdaroğlu ise 13 yılı aşkın süredir bu görevde.

Kurultay öncesi Arena Spor Salonu'na asılan “Oyunun farkındayız, liderimizin yanındayız” yazılı pankart ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun müdahalesiyle kaldırıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, divan başkanlığını yapacağı kurultayın hazırlıklarını salonda inceledi. “Demokrasi şöleni halinde geçecek kurultayımızın disiplinli şekilde sürmesi için çaba harcayan herkese teşekkür eder, ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Erkol: Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık

 

Kongre sona erdi: CHP'de yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu

 

CHP İstanbul İl Kongresi'nde gerginlik! Kaftancıoğlu yuhalandı

 

CHP’de İstanbul İl Başkanlığı yarışı

 

CHP'de kurultay takvimi belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamil04 Kasım 2023 12:18

    K.daroğlu,bunca yenilgiye rağmen hala ayrılmıyorsa,aklıma, acaba iktidarın ajanı mı sorusu geliyor.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA04 Kasım 2023 11:16

    partimizde tek değişim zihinleri değişik olan genç ve dünya ile bütünleşmiş isimler gelmeli tüm milletvekilleri hepsi değişmedikten ve hdp ile ortaklığımız bitmez ise aynı tas aynı hamam olacaktır.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL04 Kasım 2023 11:06

    Ben bir chp ilarak hiç bir heyacan duymadığım gibi hiç de partimizden ümidim yoktur. Değişim değişim diyorlar ney değişiyor hiç bir şey hep aynı insanlar hep aynı yüzler,  partiye bir giren ömürboyu ve sülale boyu milletvekilliği yapmaktadırlar.Yeni gelenler dünya ile bütünleşmiş, bir kaç yabancı dilbilen alanında dünya da ülkemizde herkesce kabul ve saygınlığı olan ünvanlı gençler ve orta yaştaki kimselerin partinin başına gelmesi gerekir.Sonra pkk ile arasına mesafe koymayan ülkemizi yıkmak  olduğu söylenen sırtını bunlara dayanan partiler ile ittifak yapanlara bu millet asla oy vermez.sonra ATATÜRK aşağılayan ve parti içinde yetkili kılınanlara asla seçim vermezler.Bu seçimi % 75 oranla Kemal Kılıçtaroğlu yine seçilecek ve 20 sene daha iktidara gelmek hayal oldu.Hepimize hayırlı olacağını hiç zannetmiyorum.