E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de İlhan Cihaner adaylıktan çekildi---

CHP'de İlhan Cihaner adaylıktan çekildi

CHP'de İlhan Cihaner adaylıktan çekildi
04 Kasım 2023 - 10:55 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner, adaylıktan çekildi. Cihaner, " Kurultay delegelerimizin tüm bu anti demokratik koşullara rağmen en doğruyu tercih edeceklerine dair umudumuzu diri tutuyoruz" dedi.

CHP 38. Olağan Kurultayı bugün Ankara'da başladı. Divan Başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda, 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçecek.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Genel Başkan adaylığını açıklayan dört isimden biri olan İlhan Cihaner, yarıştan çekildi. Yeterli imzayı bulamayan Cihaner’in delegeler üzerinde baskı olduğunu ve anti-demokratik koşullarda CHP Kurultayı’nın yapıldığını ifade ettiği öğrenildi.

Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan ve “Anti demokratik yarış” vurgusu yapan Cihaner, şu ifadeleri kullandı:

"Partimizin geçmiş muhasebesinin yapılması, geleceğe ve iktidara giden yolun tartışılması, politik doğrultunun belirlenmesi gereken 38. Kurultayımız, maalesef partiyi bugüne getirenlerin ikiye ayrılarak, ilerletici bir dönüşümün ve yeniden inşanın boğulduğu bir açmaza mahkum edilmiştir.

Siyasi yaklaşımların tartışılması, yetkin kadroların belirlenmesi yerine belediye olanaklarının yarıştırıldığı çirkin bir ortam yaratılmıştır.

Öte yandan yoğun bir medya manipülasyonu ile güç algısı yaratılarak kurultay süreci yalnızca iki kişinin yarıştığı ‘siyasetsiz' bir psikolojik savaşa dönüştürülmüştür. ‘Vatan Cephesi' katılımlarını andıran imza açıklamaları baskıya dönüştürülerek diğer aday adaylarının demokratik temsilleri engellenmiştir.

O kadar ki ‘diğer adaylara imza desteği verileceği' dedikoduları yayılarak bizlere destek olan delegelerimizin destekleri şaibeli hale getirilmiştir.

Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz! Bize imza ve omuz veren tüm yoldaşlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yolumuz uzun ve meşakkatli.

Çoğu büyük mücadelelerden gelen Kurultay Delegelerimizin tüm bu anti demokratik koşullara rağmen en doğruyu tercih edeceklerine dair umudumuzu diri tutuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Cumhuriyet!"

CHP'de kurultay heyecanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü04 Kasım 2023 11:40

     Ulan Cıhaner katılsan ne olur katılmasan ne olur....Bu CHP müze partisi........ Cumhuriyeti kuran partiyiz diyerek övünmekle geçinen, tepişenlerin partisi....... Adet yerini bulsun toplantısı bunlar,    Milletle barışık olmayanların toplandığı yer..... Tayyib'in en zayıf zamanında bile millete güven veremeyenden ne beklenir...... İktidara gelse milleti beyninden kaşırlar, Çünkü gelecekle ilgileri yok..... İncir çekirdeğini doldurmayacak saçmalıklarla uğraşırlar.....ATATÜRKÜN partisiyiz diye övünmeye devam edin ..CUMHURİYETİ KURANLAR YAŞASAYDI BUGÜNKÜ CHP DE HİÇ BİRİ OLMAZDI......... Dedem KIRKPINAR başpehlivanı idi, ama benden bırak pehlivanlığı ancak yemekle meşgul oburun birim... ANLAYAN ANLAMIŞTIR NE DEMEK İSTEDİĞİMİ 

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA04 Kasım 2023 11:15

    partimizde insanlar değil zihinler değişmelidir dünya ile bütünleşen hdp ile asla ortaklık yapılmamalıdır yoksa asla seçimleri kazanamayacağız kimse kimseyi kandırmasın.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL04 Kasım 2023 11:09

    Ben bir chp ilarak hiç bir heyacan duymadığım gibi hiç de partimizden ümidim yoktur. Değişim değişim diyorlar ney değişiyor hiç bir şey hep aynı insanlar hep aynı yüzler,  partiye bir giren ömürboyu ve sülale boyu milletvekilliği yapmaktadırlar.Yeni gelenler dünya ile bütünleşmiş, bir kaç yabancı dilbilen alanında dünya da ülkemizde herkesce kabul ve saygınlığı olan ünvanlı gençler ve orta yaştaki kimselerin partinin başına gelmesi gerekir.Sonra pkk ile arasına mesafe koymayan ülkemizi yıkmak  olduğu söylenen sırtını bunlara dayanan partiler ile ittifak yapanlara bu millet asla oy vermez.sonra ATATÜRK aşağılayan ve parti içinde yetkili kılınanlara asla seçim vermezler.Bu seçimi % 75 oranla Kemal Kılıçtaroğlu yine seçilecek ve 20 sene daha iktidara gelmek hayal oldu.Hepimize hayırlı olacağını hiç zannetmiyorum.

  • sözün özü04 Kasım 2023 20:51

     Kılıçdaroğlu Tayyib'in kazanması için uğraş veren birisi........ Bir daha aday olmayacakmış. aman gitme ne olur ülke muhalefetsiz kalmasın..... MUHTACIZ SANA CHP Olarak.......ADAMIN KRALI BAY KEMAL :-*  :o)  (6)