E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇelik vadeli işlemlerde yükseliş kaydedildi---

Çelik vadeli işlemlerde yükseliş kaydedildi

Çelik vadeli işlemlerde yükseliş kaydedildi
25 Haziran 2021 - 08:49 borsagundem.com

Çin'de çelik vadeli işlemleri ve çelik yapım hammaddelerinde artış yaşandı.

Çin'de çelik yapım hammadde fiyatları ve diğer demirli vadeli işlemleri bugünkü işlemlerde artış yaşadı. Kok kömürü ve koklaşabilir kömür vadeli işlemleri, güçlü talep ve arz sıkılaşması nedeniyle haftalık olarak %5'ten fazla artışa hazırlanıyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli koklaşabilir kömür vadeli işlemleri, TSİ 06.30'da %0,3 artarak 2.056 yuan/tona (318 dolar) çıktı. Kontrat haftalık olarak %52 kazanç yolunda.

Kok kömürü vadeli işlemleri ise bugün %1,7 artarak 2.842 yuan/tonu gördü.

Eylül vadeli demir cevheri vadeli işlemleri, %0,6 artarak 1.178 yuan/tona çıktı. Spot piyasada demir cevheri dün %2 düşerek 217 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, Çin'de çelik sanayisinde güçlü talep ve küresel üreticilerde tedarik sorunları nedeniyle demir cevheri ve çelik fiyatlarının tekrar yükseldiğine dikkat çekti. Ancak Fitch Solutions'a göre, arzdaki iyileşme ve mevcut yüksek fiyatlarda alt oyuncuların zayıf tüketimi, önümüzdeki aylarda kazançlarını sınırlandırabilir.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,1 artarak 5.029 yuan/tona, sıcak haddelenmiş rulo %1,6 artarak 5.278 yuan/tona ve paslanmaz çelik %2,6 artarak 16.885 yuan/tona çıktı.

Kurlar haftanın son işlem gününde yatay seyirde

Altın yatırımcılarının gözü Fed'de

Günün önemli şirket haberleri 25/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)