E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇelebi'den Suudi Arabistan'da ihaleye teklif---

Çelebi'den Suudi Arabistan'da ihaleye teklif

Çelebi'den Suudi Arabistan'da ihaleye teklif
24 Aralık 2014 - 09:23 borsagundem.com

Çelebi Hava Servisi'nin ortak olduğu Çelebi Havacılık, Suudi Arabistan'da 10 yıl süreyle yer hizmetleri sağlamak için açılan ihaleye teklif verdi

Çelebi Hava Servisi tarafından yapılan KAP açıklamasında, Çelebi'nin yüzde 78,36 pay ile ortak olduğu Çelebi Havacılık Holding'in, yüzde 50 ortak olduğu konsorsiyum Suudi Arabistan'da havaalanı yer hizmetleri faaliyetleri için teklif verdi.

​Açıklama şöyle:

10 Haziran 2014'te KAP'ta yapılan açıklamada, Şirketimiz'in ana ortağı Çelebi Havacılık Holding A.Ş. bünyesindeki İş Geliştirme Birimi tarafından yürütülen ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ülkeleri ve Hindistan'a yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Suudi Arabistan'da havaalanı yer hizmetleri faaliyetleri ile ilgili havacılık otoriteleri tarafından açılabilecek ihaleler dahil olmak üzere bazı iş fırsatlarının değerlendirebilmesini teminen girişimlerde bulunmaya başladığı duyurulmuştu.

Bu kapsamda Şirketimizin %78,36 nispetinde payına sahip ana ortağı Çelebi Havacılık Holding A.Ş. ("CHH") tarafından Şirketimize, Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Otoritesi'nin ("GACA"), başta Riyad King Khalid Uluslararası Havalimanı ve Dammam King Fahd Uluslararası Havalimanı olmak üzere üç uluslararası havalimanında ve diğer bazı yerel havalimanlarında 10 yıl süreyle yer hizmetleri sağlamak için deneyimli bir yer hizmetleri şirketine ikinci bir yer hizmetleri lisansı vermek üzere açtığı ihaleye Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarına birçok taahhüdü yerine getiren ve aynı zamanda adı geçen devlet kurumları ile ortak projeler yürüten Suudi Arabistan'da mukim Admass International Ltd. ("Admass") ile %50 ortaklık payı ile konsorsiyum olarak teklif  verdiği bildirilmiştir.
Söz konusu ihale süreci, Mart 2015 tarihinde tamamlanacak olup kazanan firmanın bu tarihten sonra 6 ay içinde ihaleye konu 3 havalimanında faaliyete başlama yükümlülüğü bulunmaktadır. İhale makamı, kazananı hizmete başlamaya hazır olma durumu ile teknik ve finansal yeterliliklerden oluşan bir seri kritere göre belirleyecektir.   
Suudi Arabistan Krallığı'ında 27 uluslararası ve yerel havalimanı bulunmakta olup 70 milyona yaklaşan yolcu sayısı, 1 milyon ton kargo hacmi ve 300 bine ulaşan uçak sayısı ile bölgenin sivil havacılık alanında en hızlı büyüyen ülkelerinden biridir. Halihazırda devam eden havalimanı yenileme yatırımlarının tamamlanması ardından yolcu sayısının 100 milyonu aşması beklenmektedir.
Açılan ihalenin Çelebi Havacılık Holding A.Ş -  Admass International Ltd. konsorsiyumu tarafından kazanılması durumda, Suudi Arabistan'da faaliyet göstermek üzere oluşturulacak şirket yapısı ve operasyonel yapı ihale makamının ve diğer otoritelerin izinlerine tabi olmak  ve yasal gerekliliklere uyulması kaydıyla Şirketimizin de içinde bulunacağı bir yapıya dönüştürülebilecektir.  
Ana ortağımız tarafından atılan bu adım, Şirketimizin hedeflediği coğrafyalarda büyüme planlarına doğrudan hizmet edecek olup, Şirketimiz paylarının değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyebilecek öneme sahip somut bir gelişme olması durumunda, Sermaye Piyasası Kurulu Mevzuatı uyarınca gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.709,00
En Yüksek: 1.784,00
En Düşük: 1.695,00
Değişim -2,62 %
FK: 24,90
PD / DD: 8,96
İşlem Hacmi 290.686.872
Toplam Adet: 169.657
Ağırlıklı Ort.: 1.713,67
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)