E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇebi uyardı! Sahaya bile çıkamayız---

Çebi uyardı! Sahaya bile çıkamayız

Çebi uyardı! Sahaya bile çıkamayız
17 Eylül 2023 - 15:25 borsagundem.com

Beşiktaş'ta tüzük tadili gerçekleşti. Genel kurula hitap eden Başkan Çebi, değişikliklerin yapılmaması halinde amatör faaliyetlerin duracağı hatta takımın sahaya bile çıkamayacağı uyarısını yaptı. Yapılan oylamada değişiklik kabul edildi

Beşiktaş Kulübü'nün Tüzük Tadili ile ilgili Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri, kongre üyeleri ve basın mensupları katıldı. Divan başkanlığını disiplin kurulu başkanı Ahmet Akpınar'ın yaptığı ve 1728 kişinin katılım gösterdiği toplantıda 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'na uygun olarak yapılması gereken tüzük değişiklikleri görüşülerek oylamaya sunuldu ve kabul edildi. 
Başkan Ahmet Nur Çebi, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YASAL ZORUNLULUK"

"Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün oylayacağımız maddeler, milletimizin oylarıyla seçtiği meclisten çıkan yasanın tüzüğümüze uygulanması mecburiyetinden ibarettir. Bu maddelerin onaylanmasını rica ediyorum. Bu maddelerin geçmemesi halinde Kulübümüzün faaliyetlerinin yasa gereği durmak zorunda kalacağını, amatör faaliyetlerimizin sekteye uğrayacağı belki de sahaya çıkamama tehlikesi yaşayacağımızı bilmenizi istiyorum. Beşiktaş için daha modern bir tüzüğü hep beraber çalışarak yapacağımızı sizlere bildirmek istiyorum."

Açılışın ardından Kongre Divan Başkanlık seçimi yapıldı ve Ahmet Akpınar başkan seçildi. Başkanlık seçimi sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.



Başkan Ahmet Nur Çebi, "Denetim Kurulu, denetleme yapacağı evrakları kulüp başkanının onayıyla inceleyebilir" şeklindeki ifadenin tüzükten çıkarılması için önerge sundu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.



Ardından gündemin "Beşiktaş Jimnastik Kulübü Tüzüğünde 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu kapsamında yapılması düşünülen değişikliklerin görüşülmesi ve karara bağlanması" maddesine geçildi.

Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantı esnasında bazı maddeler oy birliğiyle, bazı maddeler ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Kanun gereği eski tüzükte kulüp için kullanılan "dernek" ifadesi, "kulüp" olarak tadil edildi.

Değişen tüzüğe göre siyah-beyazlı kulübün mayıs ayı içinde yapılan idari ve mali genel kurul toplantıları, kasım veya aralık ayında gerçekleştirilecek.

ÇEBİ'DEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Çebi, oylamaların ardından üyelere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında şunları ifade etti:

"Beşiktaş'ı gönülden sevenlerin emek verip bu saate kadar burada bulunmalarını takdirle karşılıyorum. Toplantımızı selametle tamamlamamızı sağlayan üyelerimizi teşekkürlerimi sunuyorum. Bu toplantıdan bir sonraki tüzük tadil toplantımız için önemli malzemeler çıktı. Yapılan önerileri dikkatle değerlendireceğiz. Tüzüğü biz getirdik ve kabul edildi. Bu güvene layık olmak için çalışacağız."

Trabzonspor - Beşiktaş maçının hakemi Volkan Bayarslan!

Beşiktaş hazırlık maçında Ghezzal ve Rebic’le güldü

Beşiktaş Park iki dev finalden birine aday

 






Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 58,70
En Yüksek: 67,10
En Düşük: 65,20
Değişim -18,92 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,56
İşlem Hacmi 21.411.412
Toplam Adet: 364.760
Ağırlıklı Ort.: 65,34
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)