E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Yunanistan'a susan bize ses çıkarıyor---

Çavuşoğlu: Yunanistan'a susan bize ses çıkarıyor

Çavuşoğlu: Yunanistan'a susan bize ses çıkarıyor
23 Kasım 2017 - 16:10 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya'da açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, Rusya'dan S- 400 füze anlaşmasına karşı çıkan Nato ülkelerine seslendi.

"Son zamanlarda NATO müttefiki olan ülkelerden bazıları basit silahlar dahil ihtiyacımız olan savunma sistemlerini Türkiye'ye vermemek için ciddi bir direnç gösteriyor. Benim hava savunma sistemimi kurmam lazım. Müttefiklerimden de alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var.Tam bu anlamda İtalya ve Fransa ile beraber çalışıyoruz. Diğer Avrupa ülkeleri veya NATO üyesi ülkeler bu durumu bir koz olarak kullanmamalı. O zaman bizde ya kendimiz üretiyoruz ya da başka ülkelerden alıyoruz"

İtalya'da açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu şunları kaydetti:

Türkiye NATO'nun kurucu üyelerinden bir tanesidir. NATO'nun karşı karşıya kaldığı sınamalarda yanındaki en güçlü müttefiklerden biri Türkiye'dir. Norveç'te yaşanan krizden sonra gördük ki, NATO genel sekreteri Türkiye'nin ne kadar önemli olduğunu vurguladılar.

Rusya'dan ilk hava savunma sistemi alan ülke biz değiliz. Yunanistan da almıştı.

Güvenliğimizi tesis etmek için ihtiyaçlarımızı karşılamak için NATO üyesi ülkelere öncelik veriyoruz. Son zamanlarda NATO müttefiki olan ülkelerden bazıları basit silahlar dahil ihtiyacımız olan savunma sistemlerini Türkiye'ye vermemek için ciddi bir direnç gösteriyor. Benim hava savunma sistemimi kurmam lazım. Müttefiklerimden de alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var.

Tam bu anlamda İtalya ve Fransa ile beraber çalışıyoruz. Diğer Avrupa ülkeleri veya NATO üyesi ülkeler bu durumu bir koz olarak kullanmamalı. O zaman bizde ya kendimiz üretiyoruz ya da başka ülkelerden alıyoruz.

Türkiye oraya buraya kaymıyor, Türkiye durduğu yerde duruyor. Türkiye'nin AB ile sorunu yok Her ülke çok yönlü dış politika izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum daha23 Kasım 2017 19:39

    Ama şunuda ilave edeyim pentagon-dunford bize askeri operasyon yapılması için 3 plan hazırlamışlar.Zaten bununla ilgili amerika ortadoğudaki askeri varlığını çoğaltıyor.Buna kesinlikle önlem alınmalı iş işten geçmeden.

  • bir yorum23 Kasım 2017 19:37

    Sayın Çavuşoğlu veliler meclisi toplanmış güya yunanistan bize saldırıp istanbula kadar alacaklarmış.Yani bunu islamilağa cemaatine intisap eden biri söylüyor.Bir baktım herkesede yayıyorlar.Bu veliler meclisi muhyiddin ibni arabi,beyazıtı bestami Ahmet Yesevi,Ahmet rufai,İmam rabbani,abdülkadir geylani,şemsi tebrizi vb gibi evliyaullahtan oluşuyor herhalde.Bunların ruhu yaşayıp dünyada olabilecek olayları önceden haber veriyorlarmış.Yahu bu zamanda böyle kafalar nasıl olabilir.Bu adamlar öleli yüzyıllar oldu be yaw.ölen bir insanın ruhu nasıl bir şeye yapmaya gücü yetecek.İşte buna bakarak önlem alınması şart herhalde.Yoksa yunanistan bizi ham yapacak ona göre.