E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışanlara müjde! Cuma günü ibadet edilecek---

Çalışanlara müjde! Cuma günü ibadet edilecek

Çalışanlara müjde! Cuma günü ibadet edilecek
05 Ocak 2016 - 12:36 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Cuma günü mesai düzenlemesi yapılarak çalışanların ibadet etmesi sağlanacak...

Başbakan Davutoğlu "Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi Taslağı hazırladık" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Dün gece Seçim vaatlerimizi tek tek hayata geçirmek için takvime bağladık. Verdiğimiz sözlerden bir milim dahi olsa geri adım atmayacağız. Geçtiğimiz hafta Asgari Ücret Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Asgari ücret söz verdiğimiz gibi net 1300 Türk Lirası'na yükseltildi.  Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık genelgesi taslağı hazırladık. Bu hepimizin karşı karşıya kaldığı bir güçlüktü. Bundan sonra herkes huzur içinde cuma namazına gidecek. Gitmek isteyen gidecek istemeyen gitmeyecek. Mesaiden bir kayıp yaşanmayacak. Allah hayırlı mübarek etsin. Türkiye'nin ana meselelerinin başında anayasa sorunu var. Yürürlüğe girdiğinden bu yana tartışılıyor. Tüm kesimler bu anayasanın Türkiye'ye dar geldiğini ifade ediyor. Milletimiz yıllardır siyaset kurumundan bu yönde adım atmasını bekliyor. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Türkiye'nin bir anayasa ve sistem sorunu olduğunu ifade ediyoruz. Anayasan kaynaklanan zaafları gidermek için birçok adım attık.  
Türkiye'nin aradan geçen bunca yıl sonra bu anayasa değişikliğini yapması bir ihtiyacın ötesine geçerek zorunluluk halini almıştır. Biz yamalı bohça gibi değil, bütünlük perspektifiyle hazırlanmış bir anayasa istiyoruz.  Öyle bir anayasa istiyoruz ki üzerinde darbe gölgesi olmasın, insan onurunu esas alsın ve geleceğimizin büyük hedeflerine yürüyecek şartları olsun."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fenasi06 Ocak 2016 08:29

    ülkenin en büyük sorunuydu cuma,hiç bir derdimiz tasamız yoktu başka,tek işimiz dinle uğraşmak zaten,aslında yapılması gereken haftanın bir günü çalışıp diğer günler dinle uğraşmak ne güzel

  • kayhan05 Ocak 2016 20:00

    keşke şeriat gelse, Allahın hükümleriyle yönetilsek ama dürüst, ahlaklı, samimi siyasiler tarafından. kendi menfaatini islamın menfaatinden önde tutan lüks düşkünü, torpilci, rüşvetçi din tüccarları , fasıklar tarafından değil.

  • exper05 Ocak 2016 15:38

    Bu nedir ya? Bu Memleketin başka sorunu yok mu?

  • ne alaka05 Ocak 2016 15:31

    zaten isteyen herkes cuma günleri ibadetini yapabiliyor.. bunun neresi müjde anlamadım??

  • tuğrul05 Ocak 2016 14:49

    akp nin müjdesi de bu kadar olur ancak...adım adım şeriata

  • cengiz05 Ocak 2016 14:35

    fırsatçılara gün dogdu

  • nur05 Ocak 2016 14:21

    Hadi isiniz iş memurlar cennetin anahtarini aldiniz hayirli olsun

  • ali veli05 Ocak 2016 13:53

    tum derdımız cuma vakti idi sag olun basbakan

  • TURAN05 Ocak 2016 13:51

    ULAN NE MANYAKLAR VAR YOK GÖSTERİŞ, YOK KAHVEYE GİDER ULAN ADAMI SERBEST BIRAKIRSIN İSTER CUMAYA GİDER İSTER KAHVEYE O KENDİNİN BİLECEĞİ İŞ NE MANYAKMIŞSINIZ BE GAVUR CUMARTESİYİ, PAZARI BOŞUNAMI RESMİ TATİL YAPTI BUNLARIN İKİSİDE KENDİ DİNLERİNDE KUTSAL GÜNLERDİR. BİZİM KUTSAL GÜNÜMÜZDE CUMA DIR AYRICA İZİN DEĞİL RESMİ TATİL OLMASI LAZIM

  • DİNDAR05 Ocak 2016 13:48

    öyle cumayla olmuyor yanlız, islamın şartı günde 5 vakit namaz dır, bu yüzden bütün çalışanlar her gün 5 vakit izinli sayılmalıdır... yaklaşık böylelikle ekonomide ve kalkınmada ivme kazanabiliriz....ancak çalışanların imamdan, namaz kıldığına dair belge alması gerekiyor, aksi halde işten kaytarmış sayılır... böylelikle sahtekarlığın da önüne geçilmiş olur...

  • turkum%muslumanim05 Ocak 2016 13:32

    patron engelini ibadetin onunden kaldirdiginiz icin tesekkurler.

  • nur cel05 Ocak 2016 13:26

    Cuma vakti borsayı kapatacakmı

  • dlbyz05 Ocak 2016 13:26

    çok suistimale açık bir karar 2 saat izin osun fazla mesaiye sayılsın gibi şartlar olmalı yoksa cumaya diye kahvehaneye gidenler artar

  • maun suresini okuyun05 Ocak 2016 12:51

    gosteris olsun diye ibadet edeceginize, evinizde allah ile bas basa kalip ibadet edin. illa elalem gorsunlerdesiniz.

  • AZADJİNDAR05 Ocak 2016 12:46

    Günahlarınızı böyle böyle azaltacak sınız...