E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışan her iki kadından biri taciz edildi---

Çalışan her iki kadından biri taciz edildi

Çalışan her iki kadından biri taciz edildi
17 Şubat 2015 - 06:16 borsagundem.com

PwC'nin İngiltere'de 25 bin kadınla yaptığı araştırmaya göre 25 bin kadının yüzde 52'si son 3 yılda cinsel tacize uğramış

Kadına yönelik şiddet sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sıcak başlıklarından. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun aldığı önlemlere, hükümetlerin konuya ilişkin çıkardığı yasalara karşın, kadına karşı şiddet önlenemiyor. Kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı ve istismarın en yoğun yaşandığı ortamlardan biri de iş dünyası.

CNBC'nin haberine göre yapılan son araştırmalar kadına yönelik cinsel şiddete dair dudak uçuklatan bazı rakamları gün yüzüne çıkardı. İngiltere'de 25 bin kişinin üzerinde yapılan araştırmanın bugüne dek yapılan en geniş kapsamlı araştırma olduğu belirtiliyor.
PwC şiketinin son araştırmasına göre, çalışan kadınların yarısından fazlası hayatlarında bir kez tacize ve zorbalığa maruz kaldı. Kadınların %52’si tacize son 3 yıl içinde maruz kaldığını belirtiyor.

CİNSEL İÇERİKLİ TACİZLER; KISA MESAJ VE ELEKTRONİK POSTAYLA

Çalışan kadınların dörtte birden fazlası tacizlerin kariyerlerini hedef aldığını, çalışan kadının psikolojik motivasyonunu zayıflatma ve işten soğutma amacıyla kasten yapıldığını aktardı.
Kadınların yüzde 12’den fazlasıysa cinsel içerikli tacizlerin, kısa mesaj ve e-mail aracılığıyla, fiziksel temas ve laf atmayla gerçekleştiğini belirtiyor.

KADINLARI DAHA ÇOK KADINLAR TACİZ EDİYOR

Araştırma ilginç bir gerçeği de ortaya çıkardı. Araştırmaya göre kadınlar, kadın popülasyonunun yüksek olduğu şirketlerde daha çok mbinge obuğruyor. Ayrıca kadınlar, erkeklerden ziyade daha çok kadınlar tarafından mobbinge uğruyor.

KADININ EN ÇOK TACİZ EDİLDİĞİ SEKTÖRLER; SANAT, EĞLENCE VE MEDYA

Araştırna kadınların en çok tacize maruz kaldığı sektörleri de ortaya çıkardı. Sanat ve eğlence sektöründeki kadınların yüzde 60’ı, medya mensubu kadınlarınsa yüzde 59’u tacize maruz kalıyor.
Yetkililer, şirket sahiplerini bu konuda önlem almaları için uyarıyor. Zira şirketlerin kadına şiddete yönelik tutumları şirketlerin imajına zarar veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • coşkun17 Şubat 2015 06:49

    Nasıl taciz edilmesin,,erkekleri öyle tahrik eden,görsel medya resimleri var ki,,erkeği kudurtuyorlar.