E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyüme rakamları mı büyüme kalitesi mi---

Büyüme rakamları mı büyüme kalitesi mi

Büyüme rakamları mı büyüme kalitesi mi
10 Aralık 2013 - 11:09 borsagundem.com

3. çeyrek büyüme rakamları yüzde 4,4 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti

Şeker Yatırım Başekonomisti Gülay Elif Girgin, "Genel olarak beklentilerin üzerinde bir büyüme yakalanmış olsa da özellikle iç tüketim ile büyümenin sağlanması ve ihracatın katkısının negatif olması önümüzdeki dönemde küresel piyasalarda yaşanacak sıkıntılar düşünüldüğünde pek de olumlu bir tablo çizmemektedir" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 3.çeyrek büyüme verilerine ilişkin 
değerlendirmede bulunan Girgin, 3. çeyrek büyüme rakamlarının yüzde 4,4 ile beklentilerin üzerinde gerçekleştiğine dikkati çekti.

Girgin, ayrıntılara bakıldığında, özel sektör yatırım harcamalarının beş çeyrek sonrası büyümeye katkı yaptığını belirterek, özel hane halkı tüketiminin de 2011 yılından bu yana en yüksek seviyelere ulaştığının görüldüğünü kaydetti.

3. çeyrekteki hem iç hem de dış belirsizliklerin, ekonomi üzerinde etkilerinin beklentilerin altında kaldığını dile getiren Girgin, "İç tüketimdeki artış ile büyüme yapısı sebebiyle net dış talep büyümeden çalmıştır. Genel olarak beklentilerin üzerinde bir büyüme yakalanmış olsa da özellikle iç tüketim ile büyümenin sağlanması ve ihracatın katkısının negatif olması, önümüzdeki dönemde küresel piyasalarda yaşanacak sıkıntılar düşünüldüğünde pek de olumlu bir tablo çizmemektedir. Büyüme rakamlarından ziyade büyümenin kalitesi sürdürülebilir büyüme patikasına girebilmek için önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)