E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyükelçiden Bayraktar TB2 tweeti! Rus konvoyu vuruldu---

Büyükelçiden Bayraktar TB2 tweeti! Rus konvoyu vuruldu

Büyükelçiden Bayraktar TB2 tweeti! Rus konvoyu vuruldu
26 Şubat 2022 - 17:00 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna üzerine yaptığı saldırılar devam ediyor. Sivilleri de hedef alan Ruslar’a karşı Bayraktar TB2’ler stratejik görevlerde bulunuyor. Ukrayna’nın Kherson şehrine giren Rus işgal konvoyunu Bayraktar TB2 SİHA’ları yok etti.

Rusya’nın saldırısıyla başlayan Ukrayna savaşında her geçen dakika yeni gelişmeler yaşanıyor. Rusya ilerlemesini sürdürürken Ukrayna ise savunma yapmaya devam ediyor. Rusların sivil halka karşı da saldırılar düzenlediği savaşta bugün 30 katı aşkın bir apartman füze ile vuruldu ve büyük hasar aldı. Füzeyle vurulan binada can kaybı yaşanmadı.

RUS KONVOYU HAVAYA UÇTU

Türkiye’nin yerli ve milli hava savunma gücü olan Bayraktar TB2 SİHA’lar Ukrayna’da güven ortamını sağlamak için aralıksız görev alıyor. Birçok ülkenin almak için sıraya girdiği Bayraktar TB2 SİHA’lar bugün de kritik görevde bulunarak işgalci Rus ordusunu Kherson şehri girişinde imha etti. Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Ukrayna Hava Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanarak Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdi” denildi.

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN MİLLİ TEKNOLOJİ MESAJI

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA’nın Ukrayna’daki görev aldığı alanda başarılarını dile getiren tweetler paylaştı. Bayraktar tweetlerinde “Dünyada olup bitenler net bir şekilde gösteriyor ki; milli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayii uluslar için hayati önem taşıyor. Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye'nin tek yolu Milli Teknoloji Hamlesi. Rusya'nın bağımsız bir ulusun egemenliğini hiçe sayarak hukuksuzca gerçekleştirdiği işgali en sert şekilde kınıyorum. İşgale direnen Türk kardeşlerimizin vatanı Kırım ve Ukrayna'yı destekliyorum.” İfadelerine yer verdi.

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ BAYRAKTAR TB2 SİHA’LARDA

Türkiye’de yaygın olarak operasyonlarda kullanılan Bayraktar TB2 SİHA’lar Azerbaycan’ın Ermenistan’la olan savaşında Azerbaycan’ın galip gelmesinde büyük rol üstlenmişti. 18 bin feet operasyonel irtifada uçuş gerçekleştiren Bayraktar TB2 SİHA, 27 saat maksimum havada kalabiliyor. Tam otomatik uçuş kontrolüne sahip Bayraktar TB2, yer sistemlerine bağlı olmadan tam otomatik iniş ve kalkış, GPS bağımlılığı olmadan sensörleriyle seyir yapabiliyor. 25 bin feete kadar yükselen TB2, 700 kilogram maksimum kalkış ağırlığıyla hareket edebiliyor. 105 beygir gücünde içten yanmalı enjeksionlu motoru olan TB2’nin yerden yükseliği 2.2 metre, kanat açıklığı 12 metre ve uzunluğu da 6.5 metre boyutlarında. 300 litre benzin deposu kapasitesi olan TB2’nin maksimum hızı da 70 knot ve 120 knot arasında değişiyor.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN ÖZELLİKLERE SAHİP

Dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip olan Bayraktar TB2 SİHA, gecikmesiz olarak yüksek çözünürlükle canlı yayın yapabiliyor. Görüntüleri arşivleme özelliğine de sahip TB2 eşsiz er kontrol istasyonu özellikleriyle gücünü daha da artırıyor.
(Hürriyet)

Selçuk Bayraktar'dan İHA ve SİHA mesajı

Ukrayna resmen duyurdu: Bayraktar TB2 sahaya çıkıyor!

Batı, Ukrayna’ya askeri desteği artırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ27 Şubat 2022 12:14

    acilen bunun dikine kalkanını yapmalıyız.çünkü uçak pisleri tahrip olunca  sıkıntılar olabilir.

  • bir dost26 Şubat 2022 20:50

    buyukelçi  konuşmaları farklı yon ciziyor

  • asena26 Şubat 2022 20:10

    rusya bukadar toprağı hak etmiyor artık paylaşma zamanı geldi

  • RAMO CANCAN27 Şubat 2022 12:14

    sen ülkenide aynı şekilde satarsın.rusya dünya topraklarının 1/4 ünde yaşıyor bunu biliyormu idin.

  • Sihahahahaha26 Şubat 2022 19:31

    Ey maşallah

  • gülmer 26 Şubat 2022 17:45

    yerli ve milli silah üretmek kış günü patlıcan biber salatalık domates vs yemekten     ve pahalılıktan daha önemliymiş önemli olan VATAN dır gerisi teferruat

  • Yani26 Şubat 2022 19:30

    Yemek yiyenler üretemiyor mu? Gazmı yapıyor şişkinlik mi? Bir gün yemek yeme bak noluyor.

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 19:26

    17 tl ye mazot benzın alıyoruz. Bırak ihaları sıhaları uzayda üs kurmaları gerekliydi bu vergilerle :D ...Kurtuluş savaşı sonrası millet evinden altınları merkez bankasına vermiş devlet kasası kurulmuş.  HOç grubu Altay tankını yaptı sadece Atatürk , Koç diye iptal edildi. Tarım ithal ürünlerle doldu, nakliye 10 bin lerle ifade ediliyor, İstanbulu araplar onlar bunlar satın alıyor, paramız olmuş pul.. 20 tane iha siha ülkekurtaracak diye bekle :D geçin bu işleri. Her alanda mükemmel olmalısınız... Halkınız etde yemeli, otta yemeli, bebekler sütte içmeli 20 yaşında gençler işde bulmalı çalışıp ukraynalı rus abd ingilzi turistler gibi dunyayıda gezmesli. bu vergiler ile bunu yapamıyorsanız istifa edin gidin. Kendi çocukları raporlu, ABD de iş adamı bursaları ile okusun, sana bana geldimi şükür et, dua et, eee Biz afrikalı olmadı isek, Çanakalede bedeli ödendiği için. ne varsa sat afrikalı gibi yaşa :D iha var siha var. boş iş...

  • Alp26 Şubat 2022 17:45

    Beyler aklınızı başınıza alın bu işin Chp lisi Akplisi yok Savunma sanayinin partisi olmak herkes Savunma Sanayine destek vermeli . Yoksa bu Ruslar ve ABD lilerin acıması hukuku filan olmuyor.

  • Sai26 Şubat 2022 17:26

    İşte elle tutulur bir bilgi demek ki hayattalar, ek olarak 5 10 tane daha gönderilmeli. Twitde boğazlar kapatıldı rusyaya haberiyle herkes teşekkür ediyor. Yerli medyada daha çıkmadı bakarmısınız. Doğruysa net bir adım atılmış olur.

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 19:30

    O gazzete haberi erken bastı. Sonrasında görüntülerin eski suriye olaylarından olduğu açıklandı. Sivil insanların kameralarında ve ukraynalıların cep telefonşaroma bir görüntü yakalanmadı . İlksehirfüzeleri ile ilgili hangarlar kumanda merkezlerivuruldu. Şuan ellerinde varsada uçursalarda haber vermez ukrayna. Rusy güçleri durur, mevzilenirse anca o zaman uçurabilirler. Türk askeri , israil iha sihaları karadan hep vuruyordu. Ruslar aynını yapacak kabiliyette. o bakımdan şehir savaşlarında belki uçurulabilir. Ukraynanın elinde kaldısa  yarı yarıya fire versede....