E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBatı, Ukrayna’ya askeri desteği artırıyor ---

Batı, Ukrayna’ya askeri desteği artırıyor

Batı, Ukrayna’ya askeri desteği artırıyor
26 Şubat 2022 - 15:07 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları giderek şiddetlenirken Batılı ülkeler Ukrayna'ya askeri yardımı artırıyor.

Rusya'nın üçüncü günde şiddetini artıran Ukrayna'daki saldırılarına dünyadan tepki yağarken, Batılı ülkeler de Rusya’ya karşı askeri gücü artırmaya çalışıyor.

Litvanya Savunma Bakanlığı, NATO'nun Baltık savunmasını güçlendirmek amacıyla Hollanda'nın Litvanya'ya ek asker göndereceğini duyurdu.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, “Dün Hollandalı bakanla görüştüm. 70 Hollanda askeri Litvanya'da halihazırda bulunan birliklere katılacak” dedi. Hollanda ayrıca Ukrayna’ya 200 Stinger uçaksavar füzesi de gönderecek.

Fransa da Ukrayna'ya askeri ekipman gönderme kararı aldı. Fransa ordundan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya gönderilecek silah ve askeri ekipmanla ilgili planlamaların sürdüğü belirtilerek “Tahmin edileceği gibi şu anda bölgeye ekipman sevkiyatı zor bir süreç” dendi.

Slovakya medyası, ülkenin Ukrayna'ya 2,6 milyon euro değerinde askeri ekipman ve 8,4 milyon euroluk yardım göndereceğini aktardı.

İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, İngiltere ve 25 ülkenin Ukrayna'ya daha fazla insani ve askeri yardım konusunda anlaştığını kaydetti. BBC Radio 4'e konuşan İngiliz bakan, Ukrayna'ya askeri yardım için birçok ülkeyle koordinasyon içinde olduklarını söyledi.

 Ukrayna'nın Rus birliklerine karşı güçlü bir direniş gösterdiğini ifade eden Heappey, Rusya'nın buna karşı Ukrayna'ya daha fazla ağır silahla saldırabileceğini ifade etti.

Çekya hükümeti de bugün Ukrayna'ya 6,8 milyon dolar değerinde silah ve mühimmat gönderme kararını onayladı. Gönderilecek malzemeler arasında otomatik silahlar bulunduğu belirtilirken, Twitter'dan yapılan açıklamada “Yardımlarımız sürecek” ifadesi yer aldı.

ABD Başkanı Joe Biden ise, ABD Dışişleri Bakanlığı'na Rus işgalini püskürtmek için mücadele eden Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık askeri yardım talimatı verdi.

Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırı emri vermesi sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 100 savaş uçağının yüksek alarm seviyesinde tutulduğunu, 120'den fazla savaş gemisinin de hazır beklediğini söylemişti.
(Sözcü)

Rusya, Ukrayna'yı neden şimdi işgal etti? Putin'in 5 önemli gerekçesi

Rusya bir santrali daha ele geçirdi

Rusya'dan 2 ülkeye daha tehdit: ABD'den ilk yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai26 Şubat 2022 15:53

    Bizde bari 5 10 tane iha göndereydik, öncekiler arıyagitti depoda. Saf arkadaşlar twit de esadın konvoylarının eski vurulma videolarını false fake haberler yapınca rezil oluyoruz. bir karar vermeli, nato olarak sert bir duruş mu sergilicen yoksa hem öyle hem böyle mi kalacan. Önceden bir güney tehlikesi vardı abd nin ama şu anda esad rusya güneyden kuzeyden çeçen ukrayna karadeniz olarak bizi ablukaya almak üzere, nato olmasak zaten kafadan gitmiştik gümbürtüye. O s400 de bir rus radarı görevi görüyor, kendi uçağımızın yerini belli eden bir truva atı bakalım onu kime satacaz.

  • 🤷🏻26 Şubat 2022 15:43

    Bizim kanallar başladı gece gündüz hiç inmeyenler güvenlik uzmanı dr bilmem ne fakültesi şunun öğretim üyesi bunun falancası 7-24 lak lak lak.tamda mevzuyu buldular şöyle yaparmı rusya böyle edermi rusya körmüsünüz siz herif hazırlanmış yola çıkmış hiç iki günde geri vites yaparda dünyaya ve seçmenine kendini madara ettirimi,ne olur o zaman ya bu rusyadan bir halt yokmuş baksanıza molotofçulara bile dayanamadı,bunu yapmayacak taaa o ülkenin yönetimini değiştirip kendine bağlayana kadar,aksi halde patates putin olacak.