E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük yatırımcılardan SEC'e tepki!---

Büyük yatırımcılardan SEC'e tepki!

Büyük yatırımcılardan SEC'e tepki!
03 Nisan 2023 - 08:00 borsagundem.com

Büyük yatırımcılar SEC'in hisse senedi piyasaları için öngördüğü reforma karşılar.

Financial Times'ın haberine göre çok sayıda büyük yatırımcı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)'in ABD hisse senedi piyasasında küçük perakende işlemciler için şeffaflığın ve fiyatlamanın ilerletilmesi yönündeki iddialı reform planına karşı çıkan arasına katıldı.

Habere göre, SEC'in aralık ayında yayınladığı ve Başkan Gary Gensler'in hisse senedi piyasasında son 20 yılda yapılan en büyük reform olarak tanıttığı düzenlemelerin derin endişeler yarattığı vurgulandı.

SEC'in ortaya koyduğu reform önerisi veri aracıları yayının artırma ve işlem aralıklarını azaltma önerileri yapılan değişiklikler ile bir miktar destek topladı. İşlem aralıkları veya "adım büyüklüğü" kuralı hisse senedi fiyatlarının bir pennyden daha az yukarı ve aşağı hareket etmesine izin verecek ve teorik olarak en çok talep gören hisse senetleri için fiyatlandırmayı iyileştirecek.

Ancak daha tartışmalı olan düzenleme, halihazırda yürürlükte olan benzer standartların yanı sıra komisyonculara-aracılara yatırımcılar için en iyi fiyatı bulmak için tüm çabayı göstermeye zorunluluğu getirilmesi.

SEC kripto yatırımcılarını uyardı

 

SEC'den Tron'un kurucusu Justin Sun'a dolandırıcılık davası

 

‘FED hız kesecek’ beklentisi bile yetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)