E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC'den Tron'un kurucusu Justin Sun'a dolandırıcılık davası---

SEC'den Tron'un kurucusu Justin Sun'a dolandırıcılık davası

SEC'den Tron'un kurucusu Justin Sun'a dolandırıcılık davası
23 Mart 2023 - 01:51 borsagundem.com

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Lindsay Lohan, Jake Paul, Soulja Boy, Ne-Yo ve Akon'un aralarında bulunduğu 8 ünlü ismi kripto varlıkların yasa dışı tanıtımını yapmakla ve Tron'un kurucusu Justin Sun'a dolandırıcılıkla suçladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tron'un kurucusu Justin Sun'a dolandırıcılık suçlaması yöneltirken, oyuncu Lidsay Lohan'ın aralarında bulunduğu 8 ünlü ismi kripto varlıkları yasa dışı bir şekilde tanıtmakla suçladı.

SEC'ten yapılan açıklamada, Sun ve 8 ünlü isme kripto varlıkların yasa dışı satışı ve tanıtımı nedeniyle dava açıldığı bildirildi.

Kripto varlık girişimcisi Sun ve şirketlerine "dolandırıcılık ve diğer menkul kıymet yasalarını ihlal" suçlaması yöneltildiği belirtilen açıklamada, Sun ile sahibi olduğu Tron Foundation, BitTorrent Foundation ve Rainberry şirketlerinin kripto varlıklar Tronix (TRX) ve BitTorrent'in (BTT) kayıt dışı arzı ve satışıyla suçlandığı kaydedildi.

Sun ve şirketlerinin TRX için ikincil piyasayı hileli bir şekilde manipüle etmekle suçlandığı da belirtilen açıklamada, ayrıca BTT'yi tanıtmaları için ünlülere de ödeme yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Lindsay Lohan, Jake Paul, Soulja Boy olarak bilenen DeAndre Cortez Way, Austin Mahone, Kendra Lust, Lil Yachty, Ne-Yo ve Akon gibi ünlü isimlerin yasa dışı bir şekilde TRX ve BTT'yi tanıtmakla suçlandığı kaydedildi.

SEC'in açıklamasında Cortez Way ve Mahone dışındaki ünlülerin 400 bin dolardan fazla ceza ödeyerek anlaşma yoluna gittikleri belirtildi.

TCBM'den Turkonay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri'ne faaliyet izni

 

Kripto patronuna dolandırıcılık davası

 

Kritik dönemde patronlara büyük görev

 

Alibaba'nın patronu sonunda pes etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)