E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC kripto yatırımcılarını uyardı---

SEC kripto yatırımcılarını uyardı

SEC kripto yatırımcılarını uyardı
24 Mart 2023 - 10:45 borsagundem.com

SEC kripto endüstrisine baskı yaparak, yatırımcıları kripto varlık menkul kıymetleri konusunda uyardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto varlık menkul kıymetleri sunan firmaların ABD yasalarına uymayabileceğine dair bir yatırımcı uyarısı yayınladı.

SEC, bu tür menkul kıymetlerin kayıt dışı arzlarının, bilinçli karar verme için denetlenmiş mali tablolar da dahil olmak üzere önemli veriler sağlayamayacağını belirtti.

Menkul kıymetler gözlemcisi, başkanının suistimalle dolu "Vahşi Batı" olarak adlandırdığı kripto endüstrisine baskı yapıyor. Çabaları, Kasım ayında Sam Bankman-Fried'in kripto para borsası FTX'in çöküşünden sonra hız kazandı.

Yatırımcı uyarısında SEC, yatırımcıları, bazı kripto borsaları tarafından sunulan ve kullanıcıların bir borsanın müşterilerin varlıklarını desteklemek için yeterli varlığa sahip olduğunu doğrulamasına izin vermesi beklenen rezerv kanıtı hizmetleri hakkında da uyardı.

SEC, "Kripto varlık varlıkları, müşterilerin varlıklarının güvenliği konusunda karartmak ve kafalarını karıştırmak için bunları denetlenmiş mali tablolar yerine kullanabilir" dedi.

SEC, kriptoyu yok etmek mi istiyor?

 

SEC, şirketleri kripto risklerini açıklamaya davet ediyor

 

FTX'e SEC soruşturması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)