E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük uyarı: 79.200 seviyesi önemli ---

Büyük uyarı: 79.200 seviyesi önemli

Büyük uyarı: 79.200 seviyesi önemli
19 Eylül 2013 - 10:30 borsagundem.com

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, şu an yaşananları Borsa Gündem’e yorumladı; gün sonu beklentisini açıkladı

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, borsada yaşanan büyük coşkuyu Borsagundem.com için yorumladı:
"En başta şöyle söyleyeyim yukarıya yönlü hareketli. 79.200 seviye önemli.
Çok büyük bir 'gap' ile açıldı biliyorsunuz. Bir miktar kar satışlarının olabileceğini düşünüyorum gün sonuna doğru. Ama nette baktığımız zaman yukarı yönlü bir trend tekrardan görülebilir. Dolar/TL önemli bu aşamada. Özellikle şuna dikkat etmek gerekiyor 1.99 -2.08 arasında bir bant vardı hatta 1.99 seviyesini geçtiğinde 2.08 seviyesi görülebilir demiştim ben. Şimdi o bant tersine döndü. Yani bir alt banda geçti. Şu an işlemler 1.89-1.86 alt banda denk geliyor ve üst bantta 1.99-2.00 arasına denk geliyor. Bu seviyeler arasında hareket ederse endeksi de yukarı yönlü hareketin devamı gelebilir diye düşünüyorum ben.
Yukarıda zaten çok kuvvetli 85.000 bir gepimiz var. Ama ilk etapta bir pozitif birkaç gün geçirebiliriz ama aşağıda bir boşluk var, belki onu kapatma eğilimi gösterebilir. Burada da nette nerede durmamız gerekiyor orta uzun vadede 77.300 seviyesinin üstünde tutunmamız gerekiyor bizim.
Makro ekonomik göstergelerden de bahsedersek de Türkiye sanki rüzgarı arkasına almış gibi gözüküyor. Zaten daha önceden de hep vurgulamıştım Türkiye kamu harcamaları, inşaat harcamaları nedeniyle büyümesinin de ivme olduğunu gözlemliyoruz. Burada üçüncü ve dördüncü çeyrek büyümeleri iyi gelebileceğini düşünüyorum. Bankalara da baktığımız zaman da olumlu bir seyir var. Yani dördüncü çeyrek olumlu olacaktır diye düşünüyorum borsa açısından.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • en iyi kar cepte olandır19 Eylül 2013 22:04

    dediğim gibi de oldu gar dışında verilmeler oldu ikinci seansta,gar'nerede durur dikkat etmeli gaza gelmemeli

  • en iyi kar cepte olandır19 Eylül 2013 14:20

    bugün veya yarın bankalarda kar realizelerine dikkat etmeli.