E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBulgaristan'a 55 milyon dolarlık NATO üssü---

Bulgaristan'a 55 milyon dolarlık NATO üssü

Bulgaristan'a 55 milyon dolarlık NATO üssü
14 Eylül 2023 - 02:25 borsagundem.com

Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev, parlamentonun savunma komitesinin oturumunda konuştu. Tagarev, NATO üssünün ülkeye tam 55 milyon dolara mâl olacağını açıkladı

Bulgaristan’da NATO Çok Uluslu Muharebe Grubu üssü için altyapı yapımının ülkeye en az 55 milyon dolara mal olacağı, bununla birlikte henüz üs yapımı için yerin seçilmediğini belirtildi.

Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev, parlamentonun savunma komitesinin oturumunda, “NATO Çok Uluslu Muharebe Grubu’nun Bulgaristan’daki üssü için altyapının, yani kışlaların, teçhizat stoklama yapılarının, yollarının yapımı muhtemelen en az 100 milyon levaya (yaklaşık 55 milyon dolar) mal olacak” açıklamasında bulundu.

PROJENİN BİR BÖLÜMÜNÜ NATO KARŞILAYACAK

Bakanlığın bütçesinde, bu proje için paranın olduğuna, lakin gereken kaynakların bir kısmını NATO’nun tahsis edeceğini belirten Tagarev, üs yapımı için henüz yerin seçilmediğini kaydederek muharebe grubunun ülkenin güneydoğusundaki Yambol bölgesindeki iki askeri üsse yerleştirilebileceğini anlattı.

Üssün 2025’te hazır duruma gelmesi gerektiğini söyleyen Savunma Bakanı, subayların büyük kısmının İtalya’dan olacağını bildirdi.
Halihazırda Bulgaristan’ın Novo Selo şehrindeki ABD üssünde yaklaşık bin NATO askeri bulunuyor.

AB ve NATO ülkelerinin Ukrayna'ya desteği 95 milyar euroya ulaştı

 

Putin: Ukrayna'nın NATO'ya çekilmesi Rusya için tehdit

 

NATO'dan savaşı bitirecek teklif: Rusya'ya toprak verin!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Eylül 2023 09:24

    karşılıksız ABD usd leri bi rşekilde dünya devletlerince öyle böyle toplanıyor ve ABD bunları savaşlar ve silahlar ile çözümlüyor... ukrayna dahaçok savaşır hemde çok... :D natoda eskileri verir ukraynaya yenılerını satar muttefıklere...