E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün gündem Fed---

Bugün gündem Fed

Bugün gündem Fed
26 Temmuz 2023 - 09:09 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Kritik Fed toplantısı öncesinde piyasalarda Çin’den gelen destek mesajları ve bilançoların da etkisiyle risk iştahının açık olduğunu söyleyebiliriz.

ABD endeksleri yataya yakın yükselişle seansı sonlandırdı.

Avrupa endekslerinde iyimser bir kapanış gerçekleştirdi. Madencilik hisseleri ön plana çıkarken Adidas hissesinde görülen %6’lık yükseliş dikkat çekiciydi.

Asya endekslerinde %0,70’e varan değer kaybıyla fiyatlanıyor. Bölge piyasalarında Fed baskısının yanı sıra Çin’deki destek planlarında somut adımları görmek istediğini düşünüyoruz.

BIST100 Endeksi dünü 90.10 (% 1.35) puanlık düşüş ile 6.605 seviyesinden ve 141.919 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son dönemdeki yükseliş hareketi kâr satışlarıyla karşılaşırken hacim yüksekti. Hisse bazlı hareketlilik yoğun görülürken bankacılık hisselerindeki primler dikkat çekti. Döviz kurlarında yükseliş korunuyor.

Bugün Fed’in faiz kararını takip edeceğiz. Saat 21:00’de açıklanacak karar sonrasında Fed Bankanı Powell’ın yapacağı açıklamalar etkili olacak. Piyasalar şu an 25 baz puanlık bir faiz artışını %99 olarak fiyatlarken %1 ile 50 baz puan fiyatlanıyor ve asıl soru Fed faiz politikasına nasıl devam edecek?

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir açılış bekliyoruz.

Metal fiyatlarında Çin'nin teşvik iyimserliği sürüyor

 

Şimdi gözler Fed'de! Sürpriz olur mu?

 

'Finansal piyasalar sürekli olarak Fed’in önündeydi'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)