E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün gözler Powell'da olacak---

Bugün gözler Powell'da olacak

Bugün gözler Powell'da olacak
10 Ocak 2023 - 09:26 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda Fed yetkililerinden gelen şahin mesajlar ve yaklaşan bilanço dönemi ile hisse bazlı hareketliliklerin etkisiyle risk iştahı karma bir görünüm aldı.

ABD endekslerinde karışık bir görünümle günü tamamladı. S&P500 yataya yakın karışık negative bir kapanış gerçekleştirirken güne pozitif başlayan Dow Jones endeksi gelen şahin yorumların etkisiyle %0,34 geri çekildi. Günün kazananı ise %0,63 yükselişle Nasdaq endeksi oldu. ABD vadeliler ise ekside işlem görüyor.

Güne değer kazanımlarıyla başlayan Avrupa endeksleri, ABD seansının açılmasıyla birlikte yükselişler hız kazandı ve %1’i aşan artıda günü sonlandırdı. Teknoloji önderliğinde gerçekleşen yükselişlerde Cuma gününden beri gelen iyimser havanın devam ettiğini gözlemlemekteyiz. Öte yandan dolar endeksindeki zayıflamayla birlikte EURUSD paritesi Haziran’dan beri en yüksek seviyeye ulaşırken GBPUSD paritesinde 1,22 test edildi.

Güne karma bir görünümle başlayan Asya endekslerinde; G.Kore ve Japonya pozitif, Sanghay ve Hong Kong ekside fiyatlanıyor. Tatilden pozitif dönen Japonya tarafında sabah saatlerinde Tokyo çekirdek enflasyonun %4’e ulaştığı açıklandı. Bu sonuç bize 1982’den beri en yüksek seviyeyi işaret ediyor.

BIST100 Endeksi dünü 170.90 (% 3.20) puanlık düşüş ile 5.170 seviyesinden ve 132.400 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyir devam ediyor. Perşembe günkü sert düşüşe cuma günü gelen tepki yükselişi dün tekrar satışla karşılaştı. Piyasa satışları karşılamakta zorlanırken genele yaygın düşüş haklimdi. Döviz kurlarında ve gösterge tahvil faiz oranlarında yükseliş görüldü. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 275$’dan fiyatlanmaktayız. Bu seviye üzerinde kalınması halinde tepki alımları gündeme gelebilir. Bu durumda 283$ direncini izliyor olacağız. Olası geri çekilmelerde ise 267$ desteğini takip ediyor olacağız.

Günün en önemi veri akışı saat 17:30’da gerçekleşecek olan Powell’ın konuşması olacak. Buna ek olarak içeride saat 10:00’da açıklanacak Kasım ayı işsizlik, sanayi üretimi, perakende satışlar verileri gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada en az kaybettiren sektörler

 

Bakır 6 ayın zirvesinden geriledi

 

Petrolde Fed baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)