E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBugün başlayacak akşam seansı için yatırımcılara önemli uyarı---

Bugün başlayacak akşam seansı için yatırımcılara önemli uyarı

Bugün başlayacak akşam seansı için yatırımcılara önemli uyarı
17 Ocak 2020 - 13:43 borsagundem.com

Borsa İstanbul VİOP'ta "Akşam Seansı" bugün başlıyor. Analistler ise yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ilk etapta endeks bazlı sözleşmelerde uygulanacak Akşam Seansı bugün devreye alınacak. Analistler, pay vadeli işlemlerinde hacim rekorlarının kırıldığını anımsatarak, yatırımcıları bugün devreye alınacak Akşam Seansı ile ilgili aracı kurumlarından bilgi alması konusunda uyardı.

Borsa İstanbul tarafından daha önce duyurulan ve testleri başarıyla tamamlanan Akşam Seansı, bugün itibarıyla başlayacak. İlk etapta sadece endeks vadeli işlem sözleşmeleri (BIST 30, BIST Banka, BIST Sınai, BIST Likit Banka ve BIST Banka Dışı Likit 10) için düzenlenecek Akşam Seansı, saat 19.00'da başlayacak ve saat 23.00'e kadar devam edecek.

Sürekli müzayede esasına göre düzenlenecek Akşam Seansındaki işlemler, bir sonraki gün gerçekleşecek işlemler ile beraber takasa konu olacak. Akşam Seansına katılmak istemeyen yatırımcıların emirleri ve teminatları, fiyat değişimlerinden etkilenmeyecek. Uygulanacak fiyat limitleri, ilgili günün normal seansının sonunda hesaplanan uzlaşma fiyatı üzerinden belirlenecek ve normal seans sonu uzlaşma fiyatının % 3 altı ve üstü olarak uygulanacak. Akşam Seansında gerçekleştirilen işlemler sonucunda oluşan zararlar ve prim borçları ile karlar ve prim alacakları bir sonraki iş gününün sonunda hesaplara yansıtılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)