E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları yükselişe geçti---

Buğday fiyatları yükselişe geçti

Buğday fiyatları yükselişe geçti
30 Kasım 2022 - 11:26 borsagundem.com

Arjantin ve ABD'deki olumsuz gelişmelerin etkisiyle buğday fiyatları 3 ayın en düşük seviyesine gerilemişti. Buğday, dip seviyeden gelen alımlarla yeniden yükselişe geçti.

Buğday fiyatları Arjantin'deki kuraklık, ABD'deki toprak koşulları gibi etkilerle 3 ayın dibine indikten sonra yükselişe geçti.

Chicago'da buğday 22 Ağustos’tan beri en düşük seviyeyi görmesinin ardından 2. günde de yükseldi; ancak fiyatlar yılın kazanımlarını silmekten hala çok uzakta değil.

Soya fasulyesi üst üste beşinci günde yükselerek üç haftanın en yükseğine yakın seviyeden işlem görüyor.

Fiyatlar daha yüksek seviyeye taşınabilir

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, küresel tahıl ve yağlı tohum arzı kısıtlı durumda ve önümüzdeki aylarda daha fazla üretim kesintisi fiyatları daha yüksek seviyeye taşıyabilir. Bu da gıda enflasyonunu daha fazla tetikleyebilir.

JPMorgan Chase & Co.'ya göre; tarım piyasası savaş ve iklim koşullarından kaynaklanan büyük risklerle karşı karşıya ve fiyatlar gelecek yılın başına kadar artmaya devam edebilir.

ABD Tarım Bakanlığı'nın verilerine göre, ABD'de kış buğdayı miktarı, bir hafta öncesine göre 2 puan artarak yüzde 34’e yükseldi. Öte yandan Güney yarımkürenin en büyük ihracatçısı olan Avustralya'da yolları yıkıp bazı demiryolu bağlantılarını da kapatan seller ve şiddetli yağmurların çok sayıda ürüne zarar verdiği belirtildi.

Altın, Powell'ın konuşması öncesi temkinli

 

Dolar/TL'de yatay seyir sürüyor

 

Petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket

 

Temel metal fiyatlarında karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Kasım 2022 12:09

    Aynı olumsuzluklar farklı ürünlerdede geçerli bi rkaç ay önce narenciy eüretimi ülkelerd eçiçeklenme sorunları yaşanmış, üretim düşüşü beklendiği söylenmişti. İspanya dı sanırım aklımda kalan. 3 ay önce bahsediyor. Bazı akdeniz ülkelerindede durum bu. Bunun bazı nedenleri iklimsel Akdeniz ikliminin değişmesi gösterildi. Bu değişimler kalıcı olursa insanlık daha ciddi sıkıntılar ve alışık olmadığı durumlar yüzüne kargaşa yaşayabilir deniyordu . uzun vade tabi. zaten kutuplarda değişimde mevcut. kutuplar değiştiğinde bildiğimiz gibi rüzgarlar ve okyanus sularındaki devir daim akarsu gibi dip akıntıları ve sıcak/soğukda değişiyor. Galiba insanlık, insanların doğayı ciddiye almaması ile büyük bir ders alacak. Biz görmeyiz ama birileri görecek o yılları.Yer altı sularına sahip çıkın. bu ilklimi kalıcı değiştiriyor. toprak emsin, depoların içinde , deniliyordu