E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları yükselişe geçti---

Buğday fiyatları yükselişe geçti

Buğday fiyatları yükselişe geçti
13 Mayıs 2022 - 09:38 borsagundem.com

Ukrayna-Rusya savaşının etkileri tarımsal üretim beklentilerinin kötüleşmesine de neden oluyor. ABD Tarım Bakanlığı'nın tahminleri küresel piyasalarda buğday fiyatlarının da tırmanmasına zemin hazırladı.


Savaştan, hava koşullarına kadar çok sayıda gelişme dünyanın buğday üretimini tehlikeye sokarken, ABD’de açıklanan bir tahmin endişeleri tırmandırdı.

Bloomberg'in haberine göre ABD Tarım Bakanlığı’nın tahminine göre, dünyanın en büyük buğday üreticilerinden biri olan Ukrayna’daki üretim geçen yıla göre üçte bir oranında düşecek.

Öte yandan kuraklık, sel ve sıcak hava dalgaları ABD’den Fransa ve Hindistan’a üretimin olumsuz etkilenmesine neden oluyor.

Chicago’da, gösterge buğday vadeli işlemleri, ABD Tarım Bakanlığı’nın gelecek sezon için ilk küresel tahminlerini de içeren raporunun ardından kile başına 70 sent ile izin verilen azami tutarda artış kaydetti.

Kış buğdayı ve Minneapolis bahar buğdayının, kazançlarını geri vermeden önce günlük tavanları kadar artışla 2008’den bu yana en yüksek seviyelerine tırmandı.

Öte yandan mısır ve soya fasulyesi de vadeli işlemlerde yükseldi.

ABD Tarım Bakanlığı’nın yerel mısır mahsulü için getiri tahminleri, yavaş ekim nedeniyle beklentilerin altına düşerken, aralık vadelinin fiyatı rekor kırdı.

Güçlü dolar, altın fiyatını aşağı itmeye devam ediyor

 

Piyasalarda güvenli liman arayışı

 

Petrolde ambargo etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)