E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu haftadaki veri akışı yön belirleyici nitelikte---

Bu haftadaki veri akışı yön belirleyici nitelikte

Bu haftadaki veri akışı yön belirleyici nitelikte
02 Mayıs 2023 - 09:25 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda kuşkusuz en büyük konu başlığı JP Morgan’ın FRB’yi satın alması oldu. Bu durum hali hazırda ABD’de bankacılık sektörü üzerindeki sorunların devam ettiğini gösterse de bilançolara ilişkin iyimserliğin devam ettiğini görmekteyiz. Buna ek olarak da zayıf gelen veri akışları da piyasalar üzerinde etkili oluyor.

ABD endekslerinde sınırlı satıcılı bir görünümü takip ettik. ABD vadelileri ise yataya yakın satıcılı konumda. Cuma günü gelen ISM imalat PMI 9 ayın zirvesinde yer alsa da eşik değer olan 50’nin altında daralmayı işaret etmeye devam ediyor.

Avrupa endeksleri İtalya hariç %0,50 yükselişle günü tamamladı.

Asya endeksleri an itibariyle %1’i aşan yükselişle işlem görüyor. Çin’den gelen imalat PMI verisinin 49,2 olması petrol fiyatları üzerinde baskı yarattığını gözlemekteyiz.

BIST100 Endeksi dünü 171.69 (% 3.58) puanlık düşüş ile 4.617 seviyesinden ve 46.585 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş hareketi ivme kazanarak genele yayılırken döviz kurlarında yükseliş hareketi devam ediyor.

Bu haftanın yurt dışı gündemi FOMC, AMB toplantısı, PMI verileri ve tarım dışı istihdam verileri ile oldukça yoğun. İçeride ise 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak olan Nisan ayı TÜFE verisini takip edeceğiz. Buna ek olarak 2023 yılının ilk çeyrek bilançolarını da takip ediyoruz. Dışarıda Perşembe günü Apple’ın bilançosu küresel ölçekte önemli olmasını bekliyoruz. İçeride ise bugün Ereğli Demir Çelik, Koza Grubu, Coca-Cola,Koç Holding ve İş GYO finansallarını takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde yataya yakın bir açılış bekliyoruz.

Borsada hacmin yüzde 20,38'ini beş şirket yaptı

 

Küresel piyasalar Fed öncesi temkinli

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)