E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBritcoin ne zaman çıkar?---

Britcoin ne zaman çıkar?

Britcoin ne zaman çıkar?
22 Mart 2022 - 23:16 borsagundem.com

İngiltere ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı dijital paranın kısa vadede piyasalara sürülmesi zor görünüyor. Peki ne zaman dolaşıma girer?

Kripto paralara karşı ortak tutum takınan gelişmiş ülkeler bir taraftan düzenlemelerle sistemi kontrol altına almaya çalışırken diğer taratan da alternatif bir dijital para üretmek istiyorlar. Çin bir süredir dijital paranın testlerini yapıyor ve ülkede kripto para işlemlerini yasakladı.
BoE, Britcoin'in en az 2025 yılına kadar beklenmediğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) da bu konuda altyapı hazırlıkları yapıyor. Ancak Merkez Bankası tarafından desteklenen bir dijital para biriminin, en erken 2025 yılına kadar piyasaya sürülmeyeceği açıklandı.

İngiltere Merkez Bankası, Britcoin adlı bir Birleşik Krallık CBDC'sinin geliştirilmesi konusunda ortak bir konsorsiyum kurdu. BoE Kıdemli Müdürü Shiv Chowla'ya göre, kısa vadede dijital paranın piyasaya sürülmesi neredeyse imkansız.

Londra kripto konferansında konuşan Chowla, “Birleşik Krallık’ta bir CBDC vakasına ilişkin değerlendirmemiz ve operasyonel bir teknoloji geliştirmek için daha fazla çalışmanın esası hakkında 2022’de harekete geçilecek” dedi.

Chowla, halk tarafından da benimsene ve kullanılması kolay bir para birimi üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

En fazla açığa satış Ereğli Demir Çelik’te

 

Göztepe Token'da Abramovich rüzgarı!

 

Bitcoin 43 bin doları zorluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)