E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent sonrası, ABD petrolü de yükseldi---

Brent sonrası, ABD petrolü de yükseldi

Brent sonrası, ABD petrolü de yükseldi
08 Ekim 2021 - 17:31 borsagundem.com

Petrol fiyatları, aşının bulunduğunun duyurulduğu 2020 Kasım-Aralık döneminden bu yana en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmeye doğru ilerliyor. Artan talep kaynaklı yükseliş trendi bu hafta da devam etti

Petrol, art arda yedinci haftayı da kazançla kapatarak aşının bulunduğu 2020 Kasım-Aralık ayından bu yana en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

ABD tipi ham petrol fiyatı Kasım 2014'den bu yana ilk kez 80 doları gördü.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 1'den fazla artarak 83 doların üzerine yükseldi.

Enerji Bakanlığı, ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm’un rezerv satışıyla ilgili değerlendirmelerinin tamamen tersine işaret ederek, stratejik rezervleri şimdilik kullanmayı planlamadıklarını belirtti.

Granholm, ABD hükümetinin stratejik petrol rezervlerinin fiyatları düşürmek için kullanılabileceğini belirterek, “Tüm enstrümanlar şu an değerlendiriliyor” demişti.

Financial Times’ın Enerji Geçiş Stratejileri Zirvesi’nde konuşan Granholm, ulusal stratejik petrol rezervlerinin kullanılmasının değerlendirilen seçenekler arasında bulunduğunu söyledi. Ham petrol ihracatının yasaklanmadığını belirten Granholm, “Bu da şu an kullanmadığımız seçenekler arasında fakat sonuçta o da bir seçenek olarak değerlendirilebilir” diye belirtmişti.

Petrolde yükseliş sürüyor, 83 dolar aşıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)