E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBP'de üst düzey ikinci ayrılık---

BP'de üst düzey ikinci ayrılık

BP'de üst düzey ikinci ayrılık
30 Eylül 2023 - 23:52 borsagundem.com

İngiliz petrol devi BP'de yaprak dökümü yaşanıyor. Şirketin CEO'su Looney'in ardından ABD Başkanı David Lawler de istifa etti.

BP ABD Başkanı David Lawler İngiliz petrol devinden ayrılma kararı aldı.

Lawler CEO Bernard Looney'in aniden istifa etmesinin ardından bu ay içinde ayrılan ikinci üst düzey yönetici olacak.

Dokuz yıldır BP'de çalışan Lawler, şirket tarafından çalışanlara gönderilen bir nota göre, BP dışında yeni kariyer fırsatı arayacak. Lawler'ın yerine Orlando Alvarez atanacak

Son ayrılık, Looney'nin istifa etmesinden sadece iki hafta sonra gerçekleşti. BP'nin diğer tüm ülkelerden daha büyük bir ekonomik ayak izine sahip olduğu ABD'de liderlerin yer değiştirmesi, yakın zamanda geçici bir CEO ve CFO atamak, kalıcı bir CEO için bir arayış başlatmak ve yönetim kurulunun yönetişim siciline ilişkin soruları ele almak şirketin önündeki önemli görevler arasında yer alıyor.

Denver doğumlu Lawler, BP'nin 2018 yılında BHP Billiton Ltd. şirketinden 10 milyar dolarlık kaya petrolü varlıkları satın alarak Permian Havzasına girişini denetledi. İlk birkaç yıl metan kirliliği ve yetersiz altyapı ile mücadele eden operasyonlar, 2025 yılına kadar yüzde 30'luk bir üretim artışı hedefiyle BP'nin en hızlı büyüyen petrol varlıklarından olmaya hazırlanıyor.

BP CEO'sunun istifasının ardındaki gerçek!

BP’nin CEO’su Bernard Looney istifa etti

BP Mısır'a, 3,5 milyar dolarlık yatırım yapacak

Eni, BP'nin iki büyük gaz sahasının işletmesini aldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)