E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaya Rusya ve Fed darbesi---

Borsaya Rusya ve Fed darbesi

Borsaya Rusya ve Fed darbesi
10 Aralık 2015 - 17:57 borsagundem.com

Yeliz Karabulut, borsadaki büyük düşüşü Borsagundem.com'a yorumladı: Türkiye’nin yüzde 4 büyüdüğü, cari açık sıfıra yaklaştığı gün borsa çakıldı

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Bugünkü işlem hareketlerine baktığımızda sabah açıklanan olumlu veriler sonrasında BIST100 endeksinin 75.000 direnç seviyesinin üzerini test ettikten sonra satış baskısı altında kaldığını gördük. Her ne kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün öğle saatlerindeki açıklamalarının etkisi ile düştü denilse de FED toplantısı öncesi borsamızda bu gibi düşüşlerin olması olağan.
FED belirsizliği, Rusya restleşmeleri, Irak'taki askerlerimiz konuları borsamızda gün içi volatilitenin artmasına da neden  olmaktadır. Endekste en çok düşen hisselere baktığımızda Rusya'da operasyonu olan şirketlerde satış baskısının daha yoğun olduğunu görüyoruz. Endekste 75.000 seviyesi yükseliş için aşılması gereken kritik nokta, bu seviyenin üzerinde tutulma görülmesi halinde tekrar yükseliş görülebilir. Fakat bu seviyenin aşılamaması halinde satış baskısının 69.000 e kadar olması beklenebilir.

Yeliz Karabulut - Alan Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)