E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsaların yakından takip ettiği paket açılamayabilir---

Borsaların yakından takip ettiği paket açılamayabilir

Borsaların yakından takip ettiği paket açılamayabilir
13 Kasım 2020 - 12:40 borsagundem.com

Pandemi döneminde 3 trilyon dolarlık destek paketi hazırlayan ABD siyasetçileri 2.2 trilyonluk paket konusunda anlaşamıyor.

Bir süredir borsalarda pozitif hava estiren 2.2 trilyon dolarlık destek paketi açmaza girdi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato'daki Demokratların lideri Chuck Schumer, birkaç trilyon dolarlık korona virüs yardım paketi teklifini ele almak üzere müzakerelerin tekrar başlaması
çağrısında bulundu. Ancak çoğunluğa sahip olan Senato'daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, paketin çok büyük olduğu gerekçesiyle müzakere teklifini reddetti.

ABD'de siyasi partiler aylardır süregelen müzakerelerde korona virüsten etkilenenlere para yardımı ve iş yerlerine finansman sağlayarak ekonomiyi ayağa kaldıracak ikinci mali yardım paketi üzerinde anlaşmaya varamadı. ABD'de art arda 8 gündür 100,000'den fazla yeni korona virüs vakası bildirilirken Pelosi ve Schumer, ABD'de korona virüsün yayılmasıyla ilgili bir dizi kaygılandırıcı veriye işaret etti. Pelosi Cumhuriyetçiler için "Sanki ortaklık yangın yeri gibi ve yangını söndürmeyi reddediyorlar" dedi. Pelosi ve Schumer basın toplantısında yaptığı açıklamada, Başkan seçilen Joe Biden'in zaferinin, yeni korona virüs yardım paketine en az 2.2 trilyon dolar harcayacak olan Demokratların konumunu güçlendirdiğini söyledi. Kongre salgın başladığından bu yana 3 trilyon dolar değerinde yardım paketini onaylamıştı.

ABD 2021 mali yılına 284 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı

 

ABD'de enflasyon ekimde de aynı kaldı

 

Wall Street görmese de ABD’de anayasal kriz yaklaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)