E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street görmese de ABD’de anayasal kriz yaklaşıyor---

Wall Street görmese de ABD’de anayasal kriz yaklaşıyor

Wall Street görmese de ABD’de anayasal kriz yaklaşıyor
12 Kasım 2020 - 15:33 borsagundem.com

Trump’ın seçim sonuçlarını kabul etmemesi ihtimaliyle ABD’de devir teslim süreci anayasal krize dönüşebilir. Ünlü piyasa uzmanı Jim Cramer bunun piyasalar için sorun teşkil edeceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları seçim gününü geride bıraktığı geçtiğimiz hafta güçlü bir yükseliş yakaladı. Ancak CNBC’nin ünlü piyasa uzmanı Jim Cramer yatırımcıların borsaları satış dalgasına zorlayacak bir dizi risk konusunda fazlasıyla kayıtsız kaldığını iddia ediyor.

CNBC’deki programında Cramer, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim yenilgisini kabul etmemesinin ve görevi yumuşak bir geçiş periyoduyla teslim etmemesi ihtimalinin “anayasal krize” yol açabileceği konusunda uyardı. Cramer açıklamasında, “Anayasal krize ilerlediğimiz gerçeği konusunda endişeliyim. Bu cesaret verici bir şey değil. Başkan sürekli olarak seçimlerin nasıl hileli gerçekleştiği konusunda Twitter mesajı atıyor” ifadelerine yer verdi.

Oy sayımı sürecine ilişkin bir dizi itirazı olan Trump çarşamba günü paylaştığı bir Twitter mesajında büyük haber kanallarının ve siyaset uzmanlarının hafta sonu Biden’in lehine seçimin ilan ettiği başkanlık yarışında halen galip gelebileceğine inandığını belirtti. 45. ABD Başkanı, “72 milyon oyla tarih boyunca göreve gelen ABD başkanlarının hepsinden daha fazla oy aldık ve kazanacağız!” mesajını paylaştı.

Cramer çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Ocak ayında Beyaz Saray’ı boşaltacak gibi görünmüyor. Seçimlerin meşruluğunu reddederek ve bununla her şekilde savaşmaya çalışarak durumu kesinlikle istikrarsız hale getiriyor. Borsalar açısından bakıldığında bu bir problem” dedi.

Yoğun pandemi gündeminde doğru yatırım nasıl olmalı?

Ancak Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etme ve barışçıl bir devir teslimin önünü açmak konusundaki isteksizliğinin piyasayı hangi noktada etkileyeceği belli değil.

ABD borsaları seçim gününden bu yana Joe Biden’ın ABD Başkanı seçildiği fakat Demokratlar’ın ABD Senatosu’nu kontrol edemediği bölünmüş bir hükümet sonucunu fiyatlandırıyor. Bu siyasi yapı tarih boyunca borsalar için olumlu görünüyor. Zira bu sonuçlarla piyasa dengesinin bozulmasına neden olacak güçlü kararlar alınamıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Trump seçim sonuçlarının onaylanmasını engellemek için uzun zamandır devam eden hukuki saldırılara başvuruyor.

Uzmanlar şu ana kadar Biden’ın halk oylamasında önde olduğuna inanmamak için bir neden göremiyorlar. Bununla birlikte son oyların sayılmasıyla birlikte delege sayısında da bir değişiklik olması beklenmiyor.

Biden şu anda 290 delege sayısıyla başkanlık için gerekli olan 270 delege yeter sayısının üzerinde bir rakama ulaşmış durumda. Trump’ın ise 214 delege sayısı bulunuyor. Henüz sonuçlanmayan eyaletler olan Alaska, Georgia ve North Carolina’da Biden Georgia eyaletinde Trump ise Alaska ve North Carolina’da önde görünüyor.

Bunların yanında Cramer ayrıca ABD’deki ve tüm dünyadaki Kovid-19 vakalarında ve hastaneye kaldırılanların sayısında görülen artışın ve yeni kurtarma paketindeki eksikliğin şirketleri sıkıntılı bir sürece soktuğunu ve yatırımcıların bu duruma şu anda pek dikkat etmediğini belirtti.

Küresel piyasalarda aşı rallisi sona eriyor

 

Topal ördek Trump Wall Street’i bataklığa mı sürükleyecek?

 

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • differentview12 Kasım 2020 17:50

    Trump'a küreselci tüm ana akım medya saldırıyor, adamın yaptığı hukuki saldırı değil, hukuki hak arama. ABD tarihinde (eskiden 75 binde kalan) posta yoluyla oy, ilk defa 65 milyon oldu. Michigan eyaletinde 180 bin oydan tulum şeklinde Biden çıktı. Tüm demokratlar posta ile oy kullandı, cumhuriyetçiler sandıkta diye birşey olabilir mi? Kendisi ayar öncesinde bu konuda uyardı, yenilecek bahane arıyor dediler. Tabiki sonuna kadar mücadele edecek.

  • baturayersin12 Kasım 2020 17:47

    İÇ SAVAŞ ÇIKSIN KUZEY GÜNEY GİBİ DÜNYAYI KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİLER İNSANLARIN EVLERİNDEN VATANSIZ BIRAKTILAR  ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜLER İNSANLARI GÖÇE ZORLADILAR KENDİ ÇIKARLARI İÇİN

  • yunus12 Kasım 2020 15:42

    adam deli,herşeyi yapar.