E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları resesyon beklentisi ayakta tutuyor---

Borsaları resesyon beklentisi ayakta tutuyor

Borsaları resesyon beklentisi ayakta tutuyor
13 Mayıs 2024 - 16:39 borsagundem.com

ABD’de resesyon beklentisi şirketlerin gelecek stratejilerini şekillendiren en önemli faktörlerin başında geliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de şirketler olası bir kıyamet günü senaryosuna hazırlık amacıyla karlılıklarını artırıyor, maliyetleri düşürüyor ve nakit stokluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Kuzey Amerika'nın en büyük şirketleri, resesyon korkusu nedeniyle maliyetleri düşük tutmaya çalıştıkları için, beklentilere göre en az son iki yılın en iyi üç aylık kazançlarını açıklama yolunda ilerliyor.

Kar beklentileri aşılıyor

Bloomberg’den Cameron Baker’ın haberine göre, Bloomberg tarafından derlenen veriler, S&P 500'de bu çeyrekte rapor veren 459 şirketin beklenenden ortalama yüzde 8,4 oranında daha yüksek kar açıkladığını gösteriyor. Verilere göre, geçen çeyrekteki yüzde 76’lık orana kıyasla bu çeyrekte şirketlerin yaklaşık yüzde 79'u kar beklentilerini aşmış durumda.

Resesyon beklentisi, dikkat çekici performansa katkıda bulunuyor olabilir. Şirketler ekonomik yavaşlamanın etkilerini savuşturmak için kârlılıklarını artırıyor, maliyetleri düşürüyor ve nakit stokluyor. Şirketlerin kazanç revizyonları da ilk çeyreğe doğru düşüş gösteriyor ve bu da daha fazla yükseliş potansiyeline yer açıyor.

Lombard Odier Asset Management Makro Araştırma Başkanı Florian Ielpo, şirketlerin daha azıyla daha fazlasını yapmaya çalıştığını söylüyor. Evercore Hisse Senedi ve Kantitatif Stratejisti Julian Emanuel'in notuna göre de, S&P 500'ün çifte kayıp olarak adlandırılan yani hem gelir hem de kazançlarını beklentilerin altında bildiren şirketlerin ortalama büyüklüğü Perşembe sabahı itibariyle ortalamanın altında seyrediyor. Emanuel, “İhtiyatlı yönetimler ihtiyatlı kalmaya devam edecek. Kurumsal Amerika'nın ihtiyatlı davranmaya devam etmeyeceğini düşünmek için hiçbir neden yok, çünkü açıkçası bu işe yaradı ve hala yarıyor” diyor.

İstikrarlı ortam gelirleri beklentilere yaklaştırıyor

Tersine, istikrarlı bir makroekonomik ortam analistlerin satışları tahmin etmesini ve şirketlerin planlama yapmasını kolaylaştırdığından gelirler beklentilere yaklaşıyor. Bloomberg'in derlediği verilere göre, S&P 500 şirketleri arasında kazançlara ilişkin ‘resesyon söylemleri' ve konferans görüşmeleri 2022'nin ilk çeyreğinden bu yana en düşük seviyeye ulaşmış durumda.

Sonuç olarak, şaşırtıcı derecede iyi olan karlar, analistlerin daha iyimser olmasına ve kazanç tahminlerini son iki yılın en yüksek oranında artırmasına neden oluyor.

Resesyon borsaları nasıl etkiler?

 

Resesyonun yaklaştığını gösteren 10 işaret

 

FED için zorlu karar: Enflasyon mu, resesyon mu?

 

ABD resesyonunda borsalar I düşebilir

 

Gary Shilling: Olasılıklar resesyondan yana

 

ABD'de tasarruf oranları dip seviyeye yaklaşıyor, resesyon an meselesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)