E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardan büyük para çıkışı olması küçük yatırımcı için fırsat---

Borsalardan büyük para çıkışı olması küçük yatırımcı için fırsat

Borsalardan büyük para çıkışı olması küçük yatırımcı için fırsat
27 Şubat 2020 - 17:40 borsagundem.com

Araştırmalar borsalardaki keskin düşüşün neticesinde profesyonel yatırımcıların hızlı bir şekilde borsadan çıkmak zorunda kaldığını ortaya koyuyor. Bu durum Jason Zweig'e göre küçük yatırımcı için fırsat.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün pandemi olacağı korkusu piyasaları sararken çoğu küçük yatırımcı istikrarlı bir şekilde hisse senetlerinde kaldı. Büyük yatırımcılar borsadan çıkmaya devam ederken Jason Zweig’in Wall Street Journel’daki yazısına göre bu durum küçük yatırımcı için bir fırsat.

Profesyonel yatırımcılar piyasanın durumu değiştiğinde hızlı hareket etmek zorundadır. Bu durumun oluşmasında kendilerini korumaktan çok müşterilerini memnun etme çabası yatar.

Finans profesörleri Patrick Dennis ve Deon Strickland 2002’de yayınladıkları çalışmada, kurumlar büyük bir borsa düşüşü olduğunda bireylerden daha fazla satış gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Ayrıca, büyük yatırımcılar tarafından bir hisse senedi ne kadar çok tutuluyorsa, keskin piyasa düşüşleri sırasında işlem hacimleri de artmakta. Düşüşü takip eden altı ayda ise o hisseler yükselme trendine girmekte.

Efsanevi iktisatçı Keynes’e göre sabır bireysel küçük yatırımcı için oldukça ‘lüks’ bir davranış. En popüler hisseleri alan portföy yöneticileri alışılmadık seçimler yapanlar kadar kötü sonuçlanmaz.

Kimse, korona virüs korkusunun ne kadar uzayacağını ve buna bağlı olarak borsaların ne kadar düşeceğini bilmiyor. Kesin olan tek şey ise bireysel yatırımcıların ilk satanlar arasında değil, sonuncular arasında yer almalarıdır.

Dev bankalar uyardı! Borsadaki satışlar yeni başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ky28 Şubat 2020 18:39

    Saçmalıyor dikkate almayin

  • Terazi28 Şubat 2020 11:28

    Siz ilk once 15 gun aciga alis satis tum tahtalarda kapali deyin bakslim borsa 115 tekrar nasil cikiyor. Zaten yigit bulut fikir babasi bu islemletin neden 115 endex teyken aciga satislari kapatmadiniz adamlarin mallarini kacmasina izin verdiniz

  • Uğur27 Şubat 2020 23:01

    Hahaha. Ky hiçbir zaman kazanamaz

  • trader27 Şubat 2020 20:08

    dolar b0zup borsaya gelenlere hoş geldin yaptılar taşıyın bakalım biz borsada 20 senedir neler gördük 1-2 ay önce al yukarı ver  al yukarı ver olduuuuu

  • Yetkin27 Şubat 2020 17:51

    Kısacası diyorlar ki bizim elde tomarla hisse var küçük yatırımcı bak bu fırsattır gel eline vereyim diyorlar. Güzel bir haber çıksınlar ne kadar düşerse düşsün bu korona vs kalktı mı o zaman alın.

  • Yetkin27 Şubat 2020 18:27

    Tabi ki üstteki yorum bir yatırım tavsiyesi değildir ha :D 

  • EFE27 Şubat 2020 17:45

    KÜÇÜKTE PARAMI KALDI ÇARPA ÇARPA BİTİRDİNİZ BİRDE GELİN DİYORSUNUZ YÜRÜGİT

  • GS magduru27 Şubat 2020 17:43

    Büyük yatırımcının satışı küçükler için nasıl fırsat acaba ...kesinlikle al sat tut tavsiye olamaz