E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki tehlike geçmedi---

Borsalardaki tehlike geçmedi

Borsalardaki tehlike geçmedi
22 Haziran 2020 - 13:13 borsagundem.com

Ekonomiler tekrardan büyümeye başlasa da uzmanlara göre borsalardaki tehlike geçmiş değil

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkmaya devam etmesiyle çalışanlar işlerine geri dönmesiyle ekonomik aktivite Mayıs ayında toparladı. Uzmanlar ise oluşan iyimser hava içerisinde yatırımcıları tehlikenin geçmediği konusunda uyarıyor.

Geçtiğimiz birkaç haftada hem üretim hem de tüketim alanında ekonomik aktivite güçlü yükselirken oluşan pozitif hava küresel risk iştahını kabarttı.

Önümüzdeki hafta ekonomik toparlanma hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağımız tüketici harcamaları ve dayanıklı tüketim mallarının gibi veriler gelecek. Marketwatch yazarı Jeffry Bartash’a göre Amerikan tarihinin en derin ve en kısa resesyonunu geçen ay geçirmiş olabiliriz.

Yine de borsalardaki pandemi tehlikesi geçmiş değil. Apple geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada dört eyaletteki mağazalarını artan vakalar nedeniyle tekrardan kapattığını açıkladı. Eğer diğer şirketler Apple’ın yolundan giderse ekonomide geriye gitmek kaçınılmaz hale gelir.

Bank of the West’in Baş Ekonomisti Scott Anderson, önümüzdeki birkaç ay boyunca ekonomik aktiviteyi büyük ölçüde korona virüsün şiddeti belirleyeceğini söyledi.

İşsizlik maaşı başvurularının sayısına ilişkin önceki haftanın verisi ise 1 milyon 542 binden 1 milyon 566 bine revize edilirken korona virüsün olası ikinci dalgası bu rakamın tekrardan artmasına neden olacaktır.

Yatırımcılar hisse seçerken daha dikkatli olmalı

BIST, 2020 kayıplarını geri aldı

Yeni haftanın gündeminde virüs endişeleri sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)