E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda zorlu dönem başlıyor---

Borsalarda zorlu dönem başlıyor

Borsalarda zorlu dönem başlıyor
27 Temmuz 2020 - 12:40 borsagundem.com

Korona virüsün ikinci dalganın ekonomik etkileri görülmeye başlanıyor. Hızlı geri dönüş beklentileri zarar görürken yaklaşan ABD seçimleri ise endişeleri arttırıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün ABD’deki ikinci dalgası ekonomik verilerde geri dönüşe zarar vermeye başlıyor. Böyle bir ortamda ABD seçimlerinin yaklaşması ise V şeklinde geri dönüş beklentilerine büyük bir zarar veriyor.

ABD merkezli bankacılık ve servet danışmanlığı şirketi Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Stratejisti Jeffrey Mills CNBC’ye verdiği röportajda korona virüs vakalarının artmasının yazı oldukça kârlı geçiren sektörlerde önemli bir ekonomik geri çekilmenin gerçekleşebileceği konusunda uyardı.

Mills röportajında, “Her ekonomik verinin beklentilerin üzerinde olduğu bir dönemi geride bıraktık. Şimdiyse her verinin aşağı yönü gösterdiği bir dönemdeyiz” ifadelerine yer verdi.

17 milyon dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu Mills ekonomik olarak kırılgan hisselerin en çok değer kaybedecek yatırım araçları olacağını öngörüyor.

Baş stratejist, “Ekonomiler tekrar kapandıkça toparlanmanın yeniden ılımlı seviyelere kaydığını görmeye başlıyorsunuz. Bu borsaları destekleyen bazı döngüsel alanlar için zor bir durum olabilir. Bu noktadan sonra neyin borsaları yukarı taşıyacağı merak konusu olabilir” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar teknoloji hisseleri diyecek

Geçtiğimiz üç ay boyunca düşük sermayeli, orta sermayeli ve endüstriyel hisseler geniş piyasada ortalamanın üzerinde performans gösteriyordu. Borsalardaki momentum V şeklindeki geri dönüşü göstererek pozitif bir etki yaratıyordu.

Geri dönüşün yavaşlamasıyla birlikte Mills’e göre tüm olumsuz özelliklerine rağmen büyük sermayeli teknoloji hisseleri ticareti bu süreçte en güvenli yatırım aracı olarak dikkat çekecek. Mills konuya ilişkin, “İnsanlar büyük ihtimalle bilançosunda herhangi bir düzey büyüme göstermesi muhtemel alanlara geri döneceklerdir” ifadelerini kullandı.

23 Mart dip noktasından bu yana Nasdaq 100 endeksi %50’lik bir ralli koşarken daha geniş çaptaki S&P 500 endeksi %40’lık bir yükseliş gösterdi.

Mills teknoloji hisseleriyle alakalı, “Sorun şu ki bu alanlar şu anda çok pahalı ve depoda yeterli benzin kaldığına emin değilim. Birçok isim mükemmelliğe göre fiyatlandırıldı” dedi.

Temel tüketici ürünlerinde fırsat var

Baş stratejistin kendi hisse senetleri planı ise biraz daha korumacı bir S&P 500 sektörü olan temel tüketici ürünleri. Sektörün 200 günü aşkın bir süredir yara aldığını hatırlatan Mills, “Dolar muhtemelen değer kaybetmeyi sürdürecek ve temel tüketici ürünleri arasında en fazla ihraç mal üreten üçüncü sektör. Ayrıca sektörde son zamanlardaki büyük çıkışı görebiliyorsunuz. Yani ana akımın bir miktar tersine hareket eden bir görünüm” ifadelerini kullandı.

Baş stratejist Walmart, Costco ve General Mills hisselerinin şu sıralar en çok tercih ettiği hsseler olduğunu belirtiyor.

Zorlu dönem kapıda

Mills ileriki dönemde yaklaşan ABD başkanlık seçimleriyle birlikte daha zorlu bir dönemin yaklaşmakta olduğunun da altını çiziyor. Baş stratejist, “Daha sorunlu bir ticaret daha fazla volatilite olacak. En azından görebildiğimiz gelecekte bu durum revaçta olacak” sözlerini kullandı.

Dolardaki düşüş borsaları nasıl etkiler?

 

Borsalarda kobra efekti korkusu

 

Ünlü ekonomist uyardı: İkinci dip geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp28 Temmuz 2020 09:47

    O amerika nin sorunu, bizim borsamız adım adım yukari tırmanacak insallah. Parayi faize yatiramayiz. Altin alinmaz bu saatten sonra. Dolarin hali belli. Elde bir borsa var

  • Selim27 Temmuz 2020 17:44

    Iyide o kadar bol para nereye gitti. Herkes borsada değil mi, yoksa altına mı çevirdiler bol paraları

  • HÜLYA KOBALT27 Temmuz 2020 15:50

    haydi be ordan .bizim borsaya biri şey olmaz.arkasında yeni yatırımcılar ve devlet var.yılsonu bizim borsa endeksi 5 $

  • TAMİZ KARTALGÖZ28 Temmuz 2020 12:37

    bence mantıklı.dolar bazında beleşin beleşi.tabiki çöp hisse senetleri hariç.

  • Ufak at27 Temmuz 2020 16:54

    5 dolar demek borsanın yaklaşık 350 bin olması demek. Bilmeden kafadan saklıyorsan sus vebal alma bilerek yapıyorsan o daha kötü art niyetlisin. Birde bu yükselişin gerekçelerini yazsaydın.