E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda renk kırmızı---

Borsalarda renk kırmızı

Borsalarda renk kırmızı
21 Ocak 2022 - 08:39 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

FED’in enflasyonu kontrol etmede agresifleşeceği endişeleri arasında Hazine getirilerindeki hızlı artış, özellikle teknoloji ve büyüme hisselerini vurduğundan, ABD hisse senetleri 2022'ye sert bir başlangıç yaptı. S&P 500 göstergesi bu yıl şu ana kadar yaklaşık %6 düşüş gösterdi.

Nasdaq Çarşamba günü Kasım ayının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %10'dan fazla aşağıda kapanarak düzeltmede olduğunu doğruladı. Teknoloji ağırlıklı endeks, rekor seviyeden yaklaşık %12 düştü ve dünkü kapanışıyla da Haziran ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü.
ABD’de dün açıklanan veriler , işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların sayısının geçen hafta beklenmedik bir şekilde arttığını, muhtemelen bir kış KOVID-19 enfeksiyonu dalgasının ticari faaliyeti kesintiye uğrattığını gösterdi.

Asya hisse senedi piyasaları ve ABD vadeli işlemleri, ABD hisse senetlerindeki düşüşün etkisinde ve negatif seyir izliyorlar.

Japonya yine enflasyonu yakalayamadı. tüketici fiyatlarının Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, taze gıda fiyatları hariç % 0.5 yükseliş kaydettiği açıklanırken beklenti %0,6 artıştı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, hafta başında yaptığı değerlendirmede normalleşme politikasına başlamanın 'kesinlikle' masada olmadığını belirtmişti. BoJ %1 düzeyinde bir enflasyonun ancak 2024'ün başlarında gerçekleşebileceğini öngörüyor.

ABD 10 yıllık gösterge tahvillerin getirileri, Çarşamba günü iki yılın en yüksek seviyesi 1.902'yi gördükten sonra, bir haftanın en düşük seviyesi olan %1.7791'de kaldı.

Petrol fiyatları da , ABD ham petrol ve yakıt stoklarındaki artışın yatırımcıları ralliden kâr elde etmeye yönlendirmesiyle bu hafta yedi yılın en yüksek seviyelerine çıktıktan sonra gerileme kaydetti. Brent ham petrol vadeli işlemleri %2.8 düşüşle varil başına 85.92 $'a , WTI ham petrol vadeli işlemleri %3.1 düşüşle varil başına 82.94$'a geriledi.

Bu arada FED uzun zamandır beklenen bir tartışmayı belgeledi. ABD dolarının resmi bir dijital versiyonunu oluşturmak Amerikalılara daha fazla ve daha hızlı ödeme seçenekleri sunabileceğini , ancak aynı zamanda finansal istikrar riskleri ve gizlilik endişelerini de beraberinde getireceğini yayınladı. Diğer taraftan ise , herhangi bir politika önerisinde bulunmadı ve Fed'in cebinizde dijital bir nakit biçimi olan merkez bankası dijital para birimini (CBDC) başlatıp başlatmama konusunda nerede durduğu konusunda net bir sinyal vermedi.

Bugünün gündemine baktığımızda; Ocak ayına ilişkin Euro Bölgesi öncü Tüketici Güven Endeksi , ABD'de Conferance Board Öncü Göstergeler Endeksi verilerini ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un toplantısı ön plana çıkarken Yurtiçinde ise; TÜİK ve TCMB tarafından ortaklaşa hazırlanan Ocak ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksini takip edeceğiz.

Altın haftayı kazançla kapatmaya doğru ilerliyor

 

Asya borsaları sert geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)